„Copiii învață alți copii cuvinte în limba română, le explică harta și culorile steagului românesc!”. Geanina Abul Haija, despre păstrarea identității românești în Iordania - VIDEO

Geanina Abul Haija, președinta Asociației Iordaniano-Română pentru Cultură (AIRC), a participat la emisiunea Bogățiile României din Diaspora.

 

Geanina Abul Haija, președinta Asociației Iordaniano-Română pentru Cultură (AIRC), invitată în emisiunea Bogățiile României din Diaspora, moderată de scriitorul Flaviu George Predescu, a vorbit despre promovarea portului tradițional românesc, a obiceiurilor și a simbolurilor românești.

„La toate activitățile noastre încercăm să promovăm portul tradițional românesc. Eu, de cele mai multe ori, mă îmbrac în costum național, dacă nu este foarte cald. Îi admir pe bătrânii noștri care umblau pe câmpuri și în atâtea zile călduroase în acel costum național, îi admir și stimez. Eu de multe ori nu pot să mă îmbrac în costum național pentru că nu pot să respir de câte piese vestimentare avem pe noi, dar ia o port de fiecare dată. În afara faptului că noi încercăm să promovăm cât mai mult portul tradițional, mâncărurile românești, mamele, aici, învață copiii tradițiile românești. Noi, dacă nu reușim să ne îmbrăcăm în costume naționale, le punem pe manechin. (…)

Este frumos când vezi copiii că moștenesc aceste lucruri și când mergi la o festivitate, vezi că acești copii îi învață pe alți copii. La multe evenimente copiii susțin acel eveniment, noi suntem doar coordonatori. Ei îi învață cuvinte în limba română, ei îi ajută să deseneze harta sau steagul României și le explică despre harta României și despre culorile steagului românesc.” a povestit emoționată Geanina Abul Haija, președinta Asociației Iordaniano-Română pentru Cultură.

Urmărește emisiunea integrală:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel