Copiii din Satu Mare au intrat în Cartea Recordurilor. VIDEO

Record Capace Satu Mare
Record Capace Satu Mare

Cartea Recordurilor România a omologat panoul din capace de PET-uri, cu o lungime de 123 de metri, realizat de copiii din judeţul Satu Mare.

Panoul a fost autentificat ca fiind cel mai lung astfel de panou din ţară, a anunţat miercuri, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy. "Am deosebita onoare să fac publică bucuria pe care o simţim astăzi, în aceste momente, noi şi întreaga comunitate din judeţul Satu Mare, pentru că astăzi am primit notificarea din partea Cărţii Recordurilor România că iniţiativa noastră de a realiza cel mai lung panou mozaic pe plan naţional deocamdată a fost omologată şi am intrat în Cartea Recordurilor", a declarat Elisabeta Bekessy.

Panoul, realizat de copii din 92 de scoli și gradinițe

Panoul având o lungime totală de 123 de metri şi o lăţime de 1,5 metri este format din 2.127.540 bucăţi de capace de PET-uri, adunate de copiii de la 92 de şcoli şi grădiniţe. "Am constatat cu bucurie că se doreşte continuarea acestui program, chiar dacă a fost programat pentru doar şase luni, şi anume grădiniţele care au curţile destul de mari doresc să realizeze panouri din poveşti populare şi să ecologizeze toată curtea, astfel încât la ieşirea în curte copiii parcă ar intra în lumea basmelor. Aici am vrut să ajungem, să fim o scânteie prin acest program, care se va continua în speranţa că vom atinge acea ţintă de reciclare de 50%, care e cerinţa Uniunii Europene', a mai spus Bekessy.

Montarea panoului a avut loc în 9 iunie, pe stadionul Daniel Prodan, când fiecare instituţie de învăţământ şi-a prezentat propriul panou având dimensiunea de 2,5 m lungime şi 1,5 m lăţime. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel