Copiii, pregătiți să lupte cu poluarea

Peste 10.400 de elevi de clasa a III-a au participat, în anul școlar 2013/2014, la o experiență cu totul unică și dinamică în cadrul programului educațional Laboratorul Verde al Reciclării. 

Eco-Rom Ambalaje împreună cu Ministerul Educației Naționale și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice i-au premiat pe cei mici.

În urma implicării în program, elevii centrelor școlare Nr. 192 și Ada School din București au demonstrat că sunt adevărați agenți ai reciclării și ai colectării separate. Din cele peste 350 de clase de a III-a participante, ei au obținut cel mai bun scor în sala de joacă a Laboratorului Verde al Reciclării - 156.5, respectiv 143 puncte.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa" – instituție care susține programele de protecţie a mediului, a speciilor şi a habitatelor. În cadrul evenimentului, elevii și-au primit diplomele mult meritate și au participat la un tur special, descoperind colecțiile științifice ale muzeului.

„Protejarea mediului înconjurător trebuie să devină un comportament asumat de fiecare dintre noi. Astfel, pentru a inspira transformări constructive, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice susține proiectele care promovează educația ecologică în societate. Prin eforturi comune, putem găsi soluții eficiente și crește rata de reciclare a deșeurilor de ambalaje generate la nivel național", a spus Anne Jugănaru, Subsecretar de Stat în cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Proiectul Laboratorul Verde al Reciclării se desfășoară la nivel național, încă din anul 2012. În interiorul laboratorului mobil, ficţiunea şi realitatea se suprapun de-a lungul a trei zone de activare. Cei mici urmăresc o animație 3D pe tema colectării separate a deșeurilor de ambalaje, participă la o demonstrație de reciclare, dar și la un joc digital, dezvoltat sub forma unei competiții între clase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel