Copii lăsați în aeroporturi. Ministerul Turismului, sancțiune de 50.000 de lei

Roxana Neagu / 02 iul 2019 / 18:25 Salveaza PDF Comentarii
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Mai mulți copii, plecați în tabere în lume, au fost părăsiți prin mai multe aeroporturi. Ministerul Turismului s-a autosesizat și a dat o amendă uriașă. 

50.000 DE LEI este sancțiunea dată de Ministerul Turismului. 

”Asociația care a organizat o tabără pentru copii în Tokyo a fost sancționată de către Ministerul Turismului în urma autosesizării pentru că niciun reprezentant al acesteia nu s-a prezentat la sediul instituției conform invitației trimise. De asemenea, Ministerul Turismului a înștiințat Inspectoratul de Poliție Județean Gorj cu privire la rezultatele acțiunilor de control care au avut loc la cele două sedii ale Asociației Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societății Civile. Inspectorii de control din cadrul Ministerului Turismului păstrează legătura cu reprezentanții IPJ Gorj pentru a pune la dispoziție toate documentele necesare în vederea soluționării rapide a acestui caz.

ONG-ul nu a depus, până în prezent, la Ministerul Turismului, actele necesare obținerii unei licențe de turism, pentru activitatea desfășurată, conform legislației în vigoare.

Asociația a mai fost sancționată, în anul 2017, cu suma de 30.000 de lei pentru că desfășura activități specifice unei agenții de turism fără a deține, însă, licență de turism.

În cazul în care turiștii constată că legislația nu este respectată, Ministerul Turismului îi îndrumă pe aceștia să depună sesizări pentru a fi luate la timp măsurile necesare.” transmite Ministerul Turismului. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27