Copii la proteste. Răspunsul DGASPC Sibiu : O chestiune de alegere personală

Bogdan Bolojan / 16 feb 2017 / 16:44 Salveaza PDF Comentarii
PROTESTE OUG 13/2017
Descriere foto: PROTESTE OUG 13/2017

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, Laura Vîlsan, a anunţat joi, referitor la participarea copiilor la protestele desfăşurate, că aceştia puteau face asta, fiind "mai degrabă o chestiune de alegere personală a părinţilor". 

"Apreciind că, la Sibiu, protestele au avut un caracter paşnic, deoarece protestele se desfăşurau în locuri publice, oricine, inclusiv copiii puteau participa la acestea, opinăm că participarea copiilor la astfel de evenimente constituie, mai degrabă, o chestiune de alegere personală a părinţilor, care au dreptul să decidă dacă permit copiilor lor să-i însoţească la proteste şi ar fi contrar libertăţii de întrunire paşnică dacă le-ar fi îngrădit acest drept", a arătat Laura Vîlsan, într-un comunicat de presă. 

Ea a menţionat, totodată, că specialiştii DGASPC Sibiu nu vor ezita ''nicio secundă'' să acţioneze conform competenţelor conferite de lege, în toate cazurile în care sunt ''suspiciuni privind neglijarea, exploatarea sau abuzarea unui minor". 

Un nou protest al copiilor este anunţat pe o pagină de socializare, pentru duminică, în Piaţa Mare din Sibiu. Participanţii sunt invitaţi cu copiii, dar fără pancarte şi lozinci, conform Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26