Copii intoxicați la un liceu din Arad. Ministerul Sănătății trimite corpul de control

Ministerul Sănătății a trimis corpul de control la Arad după ce mai mulți copii s-ar fi intoxicat în urma unei deratizări făcute în liceul în care învățau. 

Ministerul Sănătăţii s-a sesizat şi a dispus un control mixt de urgenţă, după ce la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Arad s-au prezentat cu mijloace proprii, 20 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, de la Liceul German cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături.

Ce s-a întâmplat mai exact

”Se suspicionează faptul că în sălile de curs unde aceştia învaţă, vineri, 10 ianuarie 2020 au fost efectuate proceduri de Dezinfecţie, Dezinsecţie şi Deratizare (DDD) şi este posibil ca elevii să fi intrat în contact cu substanţe chimice, care să le fi produs această simptomatologie”, se arată într-un comunicat de presă. 

O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a deplasat la unitatea şcolară şi a cerut de la ISU ARAD, autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs. O altă echipă a DSP Arad formată din epidemiologi s-a deplasat la UPU a spitalului judeţean pentru a verifica împreună cu personalul medical simptomatologia celor 20 copii.

Firma este căutată de autorități

De asemenea, reprezentanţi ai DSP Arad şi Poliţia caută firma care a efectuat operaţiunile DDD. Se pare că aceasta are sediul social la Hunedoara.

"Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că la Arad, nimeni nu şi-a făcut treaba. Iată cum, 20 copii au ajuns la UPU cu iritaţii faciale şi oculare pentru că, în continuare, operaţiunile DDD se fac după ureche. Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia" a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel