Copii intoxicaţi la şcoală. ISU, verificări la liceul din Arad

FOTO: ISU Arad
FOTO: ISU Arad

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad au transmis, marţi, că au fost efectuate verificări la Liceul Teoretic 'Adam Muller Guttenbrunn', după ce mulţi copii au ajuns la spital cu simptome ce ar fi fost provocate de o deratizare, pompierii susţinând că probele aeriene nu au indicat nimic pe aparate. 

Potrivit ISU Arad, au fost prelevate şi probe de pe bănci şi diferite obiecte, care vor fi verificate în laborator. Ministerul Sănătăţii precizează, marţi, că un număr de 40 de copii de la Liceul Teoretic 'Adam Muller Guttenbrunn' au ajuns la spital cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut în sălile de curs, 14 dintre aceştia rămânând internaţi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, anterior, că a dispus un control mixt de urgenţă la unitatea şcolară. 'Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că la Arad nimeni nu şi-a făcut treaba. (...) Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia', a declarat, luni seara, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, citat în comunicat.

O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a deplasat la unitatea şcolară şi a cerut de la ISU Arad autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs. O altă echipă a DSP Arad, formată din epidemiologi, s-a deplasat la Spitalul Judeţean pentru a verifica, împreună cu personalul medical, simptomatologia copiilor. De asemenea, reprezentanţi ai DSP Arad şi Poliţia caută firma care a efectuat operaţiunile DDD. Prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian, a declarat că marţi vor fi suspendate în clădirea unităţii şcolare unde s-a efectuat deratizarea, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel