Copii intoxicați cu pastile de paracetamol. Adrian Marinescu, AVERTISMENT

Pixabay
Pixabay

Medicul Adrian Marinescu a explicat că medicamentele, chiar și Paracetamolul, se iau sub supravegherea unui medic. Doi copii din Botoșani s-au intoxicat cu mai multe pastile de Paracetamol. 

Doi copii au ajuns în stare gravă, după ce au ingerat mai multe pastile de paracetamol. Copiii din Botoșani au fost preluați de un elicopter SMURD, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București. (vezi AICI).

Medicul Adrian Marinescu, precizări

”De cele mai multe ori medicamentele nu numai că nu sunt luate cu prescripție medicală, dar nu se respectă în niciun fel prospectul. Vorbim de Paracetamol și nu numai. Și aici aș aminti că orice medicament, în momentul în care nu este luat corect și mai ales într-o doză corespunzătoare poate să fie toxic și poate să ducă la reacții severe. Se moare în momentul în care luăm supradoză de Paracetamol, când luăm antibiotice fără prescripție”, a explicat medicul, într-o intervenție la Digi24. 

Medicul a mai adăugat că dozele se stabilesc de un medic care ar trebui să îl urmărească pe pacient. Întrebat dacă un Paracetamol la 4 ore este o doză adecvată, medicul a spus că ”este o doză mare”.

Vezi și: Dr. Adrian Marinescu: Se moare când luăm supradoză de Paracetamol, când luăm antibiotice fără prescripție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel