Copac din Sierra Leone, vechi de sute de ani, doborât de o furtună puternică. Avea 70 de metri înălțime / Foto în articol

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un copac imens din Sierra Leone, vechi de sute de ani, aflat în capitala Freetown, a fost doborât de o furtună puternică.

Președintele Julius Maada Bio a spus că prăbușirea copacului a avut loc după o ploaie de miercuri noapte. El a descris-o drept „o mare pierdere pentru națiune”, potrivit BBC.

Șeful statului african a mai precizat că acel copac era un simbol al libertății pentru primii coloniști, ba chiar apare și pe bancnotele din Sierra Leone.

Cu toate acestea, au existat persoane care s-au bucurat de prăbușirea copacului, spunând că a fost folosit pentru vrăjitorie.

O furtună puternică a provocat ruperea unei crengi, în urmă cu o săptămână, însă furtuna de noaptea trecută a făcut ca întregul copac să se prăbușească, lasând doar o parte din trunchi în pământ.

Arborele de 70 de metri înălțime era considerat cel mai vechi din Sierra Leone, vârsta lui fiind estimată de autorități la 400 de ani.

La doar 300 de metri distanță se află Treptele Libertății, cândva urcate de sclavi eliberați la sosirea în Sierra Leone. Aceștia au oferit atunci mulțumiri copacului înainte să se stabilească în Freetown. 

Președintele Julius Maada Bio și alți oficiali urmează să decidă ce se va întâmpla cu locul unde se afla arborele.

"Vom avea ceva în același loc care va sta mărturie a poziției importante pe care o ocupă copacul în istoria noastră", a scris Julius Maada Bio pe Twitter.

Trunchiul și rădăcinile vor rămâne acolo unde sunt și noi lăstari ar putea duce la apariția unui nou copac.

Pastorul Francis Mambu crede că rădăcinile copacului au fost folosite pentru vrăjitorie și că era frecventat de vrăjitoare și vrăjitori.

Pastorul, care este cunoscut în Sierra Leone, a fost auzit în biserică în ultimele săptămâni spunând că arborele va cădea.

VEZI ȘI: Sectorul 1. Un copac uriaș s-a prăbușit pe șosea

Un copac uriaș s-a prăbușit peste cablurile de curent și peste o șosea din Sectorul 1.

Potrivit Antna 3 CNN, un copac uriaș s-a prăbușit peste cablurile de curent și peste o șosea în Sectorul 1. Trunchiul copacului a fost ridicat de cei de la ISU. 

Alimentarea cu curent a fost întreruptă în zonă, după ce arborele a rupt cablurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel