Acord pe 10 ani în Apărare, SEMNAT de SUA și România. Moment important

Secretarul de stat american pentru Apărare l-a întâmpinat pe ministrul Apărării Naționale al României, Nicolae Ciucă, la Pentagon.

Conform defense.gov, cei doi lideri din Apărare au semnat o foaie de parcurs pe 10 ani pentru cooperare în acest domeniu care cuprinde obiectivele strategice comune ale celor două țări, alături de interese mutuale precum modernizarea securității și siguranța din Marea Neagră.

Statele Unite sunt mândre să aibă România drept „aliat statornic”, a transmis secretarul de stat Mike T. Esper. „De-a lungul anilor, legătura dintre cele două națiuni a fost tot mai puternică”, transmite sursa citată.

Mesajele celor doi lideri din Apărare

„Obiectivele comune precum securitatea și prosperitatea depind ca toate națiunile aliate să facă investițiile necesare pentru o alianță mai pregătită și mai capabilă”, a spus Mike Esper.

„Statele Unite sunt cel mai puternic aliat al nostru. Strategia de Apărare Națională 2020-2024 a României subliniază atât importanța, cât și prioritatea de a lucra împreună în asigurarea flexibilității strategice americane în Marea Neagră”, a explicat conducătorul MApN, Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel