Convulsii în Polonia. Guvernul lui Tusk rezistă unei moțiuni de cenzură

donald-tusk-polonia dece
donald-tusk-polonia dece

Guvernul Poloniei de centru, condus de premierul Donald Tusk a supraviețuit unei moțiuni de cenzură depuse de partidul naționalist conservator Lege și Justiție (PiS) al lui Jaroslaw Kaczynski, transmite AFP.

Dintre parlamentarii polonezi doar 137 de deputați au susținut propunerea PiS, 236 s-au opus și 41 au ales să se abțină. Partidul lui Jaroslaw  dispune de 138 de deputați din 460. Niciun alt partid nu a susținut proiectul său. Partidul de centru PO al lui Tusk are, împreună cu aliații săi, o majoritate de 235 de parlamentari.

Guvernul a replicat criticilor partidului PiS spunând că formațiunea lui Kaczynski încearcă să destabilizeze situația politică din Polonia prin ”minciuni și lipsă de precizie”.

Moțiunea a fost depusă luni dar a avut puțină substanță constituțională. Reprezentanții PiS declarau că vor să propună moțiunea de cenzură în apropierea celei de-a cincea aniversări a Guvernului Tusk.

Cabinetul lui Donald Tusk, premierul care a primit primul mandat în 16 noiembrie 2007, a rezistat tuturor moțiunilor de cenzură depuse din 2011. Următoarele alegeri legislative din Polonia vor avea loc în toamna lui 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel