Controverse și nemulțumiri din cauza orelor de geografie

Controverse și nemulțumiri din cauza orelor de geografie / Foto Pexels
Controverse și nemulțumiri din cauza orelor de geografie / Foto Pexels

Membrii filialei din Sibiu a Societății de Geografie din România sunt nemulțumiți de intenția autorităților de a reduce numărul orelor de geografie din programa școlară a claselor de liceu.  

Reprezentanții Societății de Geografie din România, filiala Sibiu, au analizat modificările anunțate de Ministerul Educației și au constatat că numărul orelor de geografie va fi redus sau chiar eliminat la anumite specializări.  

„După 4 ani de la aprobarea planurilor cadru pentru clasele V - VIII a venit vremea modificării celor pentru învățământul liceal. Și, surpriză sau nu, geografia este, din nou, pe lista disciplinelor cu număr de ore diminuat sau eliminată de la unele specializări (arte plastice, coregrafie, arta actorului sau muzică - pentru clasele a X-a și a XI-a), în situația în care este una dintre disciplinele ce pot fi ofertate de către elevi la examenul de Bacalaureat”, scrie în documentul semnat de Societatea de Geografie din România, filiala Sibiu.

Geografii din Sibiu propun cinci modificări ale planurilor propuse de minister care presupun mai multe ore de geografie în învățământul liceal, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel