CONTROVERSĂ LOGO BUCUREȘTI. Naumovici, membru al juriului, primele explicații

Bogdan Naumovici, membru al juriului care a desemnat noul logo al Capitalei, dă primele explicații despre competiția privind logo-ul Bucureștiului. 

”Am acceptat sa intru în acest juriu cu condiția să fie un proces onest și transparent. Ceea ce a fost, inclusiv prin reacția rapidă și fără precedent de a anula premiul o dată găsită asemănarea cu Taipei. Înțeleg ca cel care a găsit asemănarea a folosit softul yandex.ru. De care habar nu aveam nici eu, nici alti membri ai juriului și as crede ca mai nimeni altcineva, iar sa te aștepți ca juriul sa facă poliție - cat timp responsabilitatea pentru originalitatea propunerii revine prin regulament autorului - cu 230 de propuneri, e absurd. Cum absurd este sa te aștepți ca cineva din juriu sa fi știut logoul primarului Taipeiului pe dinafară” a scris Bogdan Naumovici, într-un comentariu pe Facebook. 

[citeste si]

Specialistul în publicitate a continuat: ”De asemenea, se va face o expoziție publica cu primele 50 de lucrări în ordinea notelor obținute. Nu am nimic de reproşat nici primăriei, nici juriului. Am ales ce am considerat cea mai buna propunere, atât prin prisma argumentației autorului, cat și pt dezvoltările pe care le-a prezentat, iar în momentul sesizării asemănării cu un alt logo, am reacționat imediat și am retras premiul, urmând sa decidem un alt câștigător. Mi-ar fi plăcut ca multi dintre designerii, arhitecții, art directorii care critică demersul să fi ales calea constructiva și sa fi trimis propuneri nu pentru Logoul lui Firea, ci pentru logoul orașului în care cei mai mulți dintre ei trăiesc. Ar fi fost o bucurie să avem de ales intre sute de propuneri geniale.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel