EXCLUSIV  CONTROVERSĂ cu votul lui Dragnea. Bolcaş: Pedeapsă accesorie, nu poate vota exclusiv / Fenechiu: E o încălcare a dreptului

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Avocatul Lucian Bolcaş a comentat situaţia lui Liviu Dragnea, după ce fostul lider al PSD a fost împiedicat să voteze în turul II al alegerilor prezidenţiale. 

"E vorba de faptul că este în executarea pedepsei. Sunt deţinuţi în executarea pedepsei pentru care există aceste măsuri de a nu exercita drepturile politice. Pe perioada executării, nu votează.

Doar cei în arest preventiv au acest drept. După ce iese din închisoare, trebuie să scrie în sentinţă dacă are dreptul să voteze sau nu. Liviu Dragnea fiind condamnat definitiv are ca pedeapsă accesorie interzicerea dreptului de a vota", a declarat avocatul Lucian Bolcaş în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Pe de altă parte, liberalul Daniel Fenechiu a declarat, la Antena 3, că situaţia nu este una legală şi că cei care l-au oprit pe Liviu Dragnea de la a vota trebuie să răspundă în faţa legii. 

"Mie mi se pare că este o încălcare a dreptului lui Liviu Dragnea de a vota. Într-adevăr, atât textul constituțional, cât și prevederea din lege, stipulează expres că doar persoanele care, prin hotărâre judecătorească definitivă, au interzise drepturile electorale, pot fi împiedicate să voteze. Din acest punct de vedere, plângerea dlui Dragnea mi se pare întemeiată și sper să fie soluționată în mod corespunzător", a explicat Fenechiu. 

VEZI AICI PUNCTUL DE VEDERE INTEGRAL AL LIBERALULUI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel