Controversă cu protestele din România. Arthur Suciu: Agendă aiuritoare. Cele mai jignitoare acțiuni ale autorităților sunt ignorate

Scriitorul Arthur Suciu transmite un mesaj referitor la motivele pentru care, în ultimii ani, românii au ieşit în stradă. 

"Ceea ce frapează la protestele din ultimii șapte ani, practic la toate aceste proteste este agenda lor aiuritoare, din care lipsește întotdeauna lista problemelor urgente ale României.

Ai zice că, așa cum avem o clasă politică paralelă cu realitatea, avem și protestatari paraleli cu realitatea. Cele mai jignitoare acțiuni ale autorității sunt ignorate; cele mai mari suferințe ale oamenilor sunt uitate; în schimb, se protestează pentru fleacuri, pentru cauze neînțelese (nici măcar de protestatari) sau prea generale.

În esență, se protestează GREȘIT, ceea ce face ca efectul să nu fie o îmbunătățire a vieții, ci o răsculare a tuturor răutăților", transmite scriitorul Arthur Suciu printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Iohannis, mesaj care vizează protestatarii anti-vaccin Covid-19

"În ultimul secol, munca medicilor a dublat speranţa de viaţă, a redus dramatic mortalitatea infantilă şi a contribuit la dezvoltarea de noi tratamente. Medicina înseamnă viaţă, o viaţă mai sănătoasă, acces la tratamente noi şi din ce în ce mai bune.

Din nefericire, în ultimul an pandemia de Covid-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării, prin care ani şi ani de formare medicală au ajuns să fie contestaţi în baza unor opinii fără fundament ştiinţific sau chiar în baza unor dezinformări deliberate care circulă pe reţelele de socializare. Această epidemie de fake news a pus la îndoială eficienţa vaccinurilor obţinute prin metode perfecţionate de-a lungul anilor.

Toate acestea fac munca dumneavoastră deja grea, mai dificilă decât ar trebui. Trebuie să facem mai multe eforturi pentru a-i ajuta pe oameni să conştientizeze că cercetarea medicală şi farmaceutică se bazează pe rigori ştiinţifice mai înalte decât în alte domenii, pe o verificare meticuloasă a datelor şi pe o monitorizare continuă a pacienţilor. Asta face ca anumite evidenţe să nu aibă niciun motiv pentru a fi contestate.

Vaccinul, de exemplu, este cel mai eficient instrument de limitare a efectelor pandemiei, iar acest fapt rămâne un adevăr, indiferent de opiniile unora sau altora", a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel