EXCLUSIV  CONTROVERSĂ cu măștile de protecție. REFUZI să o porți? Coarnă: S-a SCHIMBAT regula!

Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, a vorbit despre amenzile date în starea de alertă, făcând o precizare importantă cu privire la măștile de protecție.

Amenzile variază în starea de alertă, iar cei care le primesc pot plăti jumătate din amenda aplicată în termen de 15 zile. „În opinia mea, ecartul este destul de mare. S-a păstrat un cuantum mare al amenzilor, raportat la veniturile din România. Eu aș fi reglementat undeva între 100 și 500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii, lucru care nu s-a păstrat în Legea 55, acolo practic au schimbat un pic regula. Poți achita în 15 zile jumătate din amenda stabilită de agentul constatator, nu din minimul din 500. Dacă agentul constatator stabilește amenda la valoarea de 1.000 lei, ai posibilitatea legal să achiți jumătate din 1.000 în 15 zile. S-a schimbat regula", a explicat Dumitru Coarnă, miercuri, 20 mai, pentru DCNews.ro.

Cum e stabilită amenda

„Polițistul stabilește cuantumul amenzii în funcție de circumstanțele atenuante sau agravante, de conduita făptuitorului, dacă e la prima abatere, dacă faptele sunt săvârșite în mod repetat, lucruri care sunt și acum în vigoare. Nu sunt doar pentru Legea 55", a precizat acesta.

Amendă pentru mască?

„Problema de fond este că acel ecart este extrem de mare", a continuat Dumitru Coarnă. „În al doilea rând, ca să fiu foarte clar, în acest moment, nimeni în această țară nu are dreptul legal să constate și să aplice o amendă în contul măștii în spațiile publice închise, pentru că legiuitorul a condiționat în Art.13 de existența unui ordin comun între Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, care să interzică acest lucru și să stabilească regulile și excepțiile de la lege cu privire la portul măștii în spațiile publice închise", a spus Dumitru Coarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel