Controversă cu manualul de Educație fizică. O altfel de părere

Au fost reacții pro și contra după ce ministrul Educației a anunțat că va introduce, în premieră, un manual de Educație fizică și sport pentru elevii de clasa a V-a.

Totuși, manualul are și părți bune. O opinie în acest sens aveți în rândurile de mai jos.

"Nu am înțeles de ce se râde de manualul de Educație fizică. Oare profesorul ăla de Educație fizică nu a învățat după niște manuale, nu a dat examene după niște manuale? Sau el fluieră melodia la examene? Opoziția aceasta față de manualul de Educație fizică arată nivelul intelectual, nu al sportivilor, ci al românului mediu: sportul înseamnă să fugi ca prostul, să sari că tembelul, să nu ai în general nimic în cap.

Românul nu percepe că sportul este o disciplină cu regulile și rigorile ei și că ea nu se transmite din gură în gură ca Miorița și că a evoluat și ea.

Românul băutor de bere și consumator de baterie la telecomandă crede că a face sport înseamnă să te duci pe Valea Prahovei, să iei două beri la bord și să joci o miuță cu prietenii. Și dacă ai mai transpirat... ești deja Lionel Messi... dacă nu chiar Maradona!", a scris Costel Gîlcă pe Facebook.

[citeste si]

Manualul a fost realizat pe baza sugestiilor specialiștilor de la Academia Română și de la facultățile de profil din țară, iar elevii vor face mișcare ca și până acum, nu vor primi teme și nici lucrări de control la această materie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel