Controversă cu facturile la energie. "Lumea a votat dreapta care liberalizează, nu plafonează. Fiţi de dreapta până la capăt!"

Foto: Etadly - Pixabay
Foto: Etadly - Pixabay

Val Vâlcu a comentat situaţia dificilă în care se află românii în prag de iarnă, după ce preţurile la energia electrică şi gazele naturale au explodat. 

Val Vâlcu a intervenit într-o discuţie pe tema facturilor la energie, la plafonarea tarifelor şi compensarea de către stat a facturilor. 

"55% dintre cei care au mers la vot la alegerile parlamentare au votat cu dreapta. A fost un vot de dreapta, motiv pentru care am şi avut un guvern PNL - USR PLUS - UDMR iar acum sunt discuţii pentru a se reface coaliţia. Cum să se ceară intervenţia statului? Statul, în teorie, trebuie să intervină - este îndreptăţit şi poate chiar obligat să intervină atunci când se constată eşecul pieţei, adică piaţa singură nu poate rezolva problemele, din diferite motive cum ar fi existenţa unor monopoluri sau, cum e în cazul de faţă, a unui oligopol, iar publicul este captiv.

Dar asta nu o fac cei de dreapta. Înţeleg că România s-a luptat cu ciuma roşie, cu pericolul comunismului şi acum veniţi la stat să rezolve el probela preţurilor la energie? Păi dreapta liberalizează, nu plafonează. Fiţi de dreapta până la capăt! S-a ieşit în stradă pentru arestarea lui Dragnea, pentru libertate de mască, libertate de vaccin, nu pentru preţurile la gaze şi energie electrică", a spus Val Vâlcu miercuri, la B1 TV, în cadrul emisiunii "NEWS PASS", moderată de Laura Chiriac. 

Exemplu din Polonia

Val Vâlcu a făcut o paralelă şi cu o situaţie petrecută, în anii 2000, în Polonia, legată de modul în care populaţia percepe rolul pe care îl are statul în societate. 

"Polonezii, în acea perioadă, nu doriseră să cumpere apartamentele din blocurile comuniste, aşa cum s-a întâmplat în România. Şi am întrebat pe cineva de acolo de ce nu vor să devină proprietari. Răspunsul a fost următorul: 'lasă să fie primăria, proprietar, că aşa ea se ocupă să ne repare liftul, să refacă faţada, noi stăm cu chirie'. 'Şi dacă primăria majorează chiria, dacă vă scoate din apartament şi-l dau altei familii, ce faceţi?', am întrebat. 'Dacă face aşa ceva, iese lumea în stradă, îi sancţionează la vot', mi s-a răspuns. 

La noi nu se întâmplă aşa ceva. În România, sancţiunea la vot este pentru alte motive, nu pentru problemele fundamentale ale omenirii. Omul votează/nu votează pe cineva pentru cu totul alte motive decât cele obişnuite, cum ar fi dacă a făcut sau nu ceva în mandatul său", a relatat Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel