EXCLUSIV  Controversă cu desființarea ghișeelor de la Casele de Pensii. Christian Ciocan: "Ar fi un blocaj în sistem"

Foto cu cracter ilustrativ
Foto cu cracter ilustrativ

Violeta Alexandru a anunţat recent că doreşte să desfiinţeze ghişeele de la Casele de Pensii. Comisarul Christian Ciocan, director de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democrate ale Poliţiştilor din România, a vorbit despre acest subiect pentru DC News. 

Christian Ciocan spune că desființarea ghişeelor de la Casele de Pensii nu este o soluție deoarece acestea au fost făcute pentru a-i proteja pe funcţionari, nu pentru umilirea pensionarilor. 

"Federaţia Sindicatelor a Poliţiştilor din România este atentă la tot ce se întâmplă în spaţiul social, pentru că membri noştri de sindicat sunt nu numai poliţişti, ci şi oameni ai socialului din România şi orice decizie a vieţii sociale în mod implicit afectează şi poliţiştii. În aceste condiţii, am văzut recentele declaraţii publice cum că pe la casele de pensii sau pe la acele oficii unde vin pensionarii se intenţionează ca ghişeele să fie desfiinţate şi se caută soluţii ca funcţionarii de la ghişee să relaţioneze cu pensionari.

Un pensionar deştept mi-a sesizat aceste lucruri şi mi-a spus aşa şi asta vă spun şi eu în numele Federaţiei: Acele ghişee nu au fost făcute ca să umilească oamenii. Acele ghişee au fost înfiinţate tocmai pentru protecţia funcţionarului pentru că, se ştie că îndeosebi bătrânii, ca şi copii, contractează uşor diferiţi viruşi gripali, mai ales în perioada de iarnă, iar în aceste condiţii nu există niciun alt sistem de protecţie. Dacă funcţionarii de la ghişee s-ar îmbolnăvi la rândul lor şi ar intra în concedii medicale, nimeni nu ar mai putea intra în relaţie cu pensionarii şi atunci s-ar crea o sincopă, un blocaj în acest sistem. De asemenea şi Banca Naţională şi Fondul Monetar Internaţional au ghişee. 

Ca Federaţie, noi am analizat toate aceste lucruri. În principiu suntem de acord cu orice măsură bună, dar în momentul în care vrei să implementezi ceva şi mai faci şi declaraţii în spaţiul public, atunci trebuie să ai un fundament. Acesta trebuie să fie pe baze reale şi să ţină cont de absolut toate datele problemei respective. În caz contrar, este posibil ca măsura pe care tu o iei să dea peste cap un întreg sistem social", a spus pentru DC News comisarul Christian Ciocan, director de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democrate ale Poliţiştilor din România.

Ministrul Muncii: "În curând desfiinţăm zidurile"

Reamintim că Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anuţat într-o postare pe pagina de Facebook faptul că vrea să desfiinţeze ghişeele de la Casele de Pensii. 

"A venit momentul să spargem zidurile inutile care despart cetățenii de serviciile de calitate pe care le merită. Încep cu o Casă de Pensii din București. Extindem în țară.

La Casele de Pensii la care am mers, din nou, astăzi mă revoltă să văd pensionarii stând cu spatele aplecat cerând informații printr-o ușiță sau fereastră dincolo de care angajatul Statului stă comod pe scaun. De ce să nu stea și angajatul și pensionarul pe câte un scaun? Aici vin oameni în vârstă, mulți în baston, oameni care așteaptă în picioare să le vină rândul.

Faptul că există un zid cu o fereastră care se deschide când consideră reprezentantul instituției denotă că între Stat și cei pe care îi deservește există un obstacol. Pe care îl vom înlătura ca cele două părți să fie egale iar comunicarea și parcurgerea actelor dintr-un dosar să se facă în cele mai transparente și umane condiții. Nu vreau nimic ieșit din comun, vreau normalitate. Vor lua loc la o masă simplă, cu toate hârtiile la vedere, cu pensionarul așezat comod pentru a pune toate întrebările pe care le are.

Obișnuite sau mai puțin obisnuite, inițiativele mele au legătură cu faptul că îmi pasă de oameni.

În curând desființăm zidurile. Pensionarii și angajații Statului se respectă între ei", a scris Violeta Alexandru pe pagina de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel