Controlorii de trafic intră în grevă. Doar 30% din avioane vor zbura

Controlorii de trafic din cadrul ROMATSA intră, miercuri, 15 iulie, în grevă de avertisment pentru două ore.

Sindicatul Controlorilor de Trafic Aerian ATCOR a anunţat că, miercuri, 15 iulie, vor intra în grevă de avertisment, în urma negocierilor eşuate cu conducerea ROMATSA, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, privind lipsa contractului colectiv de muncă.

"Greva la noi presupune că mergem la lucru şi că vom asigura o treime din traficul aerian. Pe de altă parte, asigurăm toate zborurile umane, de cătuare şi salvare, zborurile cu preşedinţi, monarhi, poliţia aeriană", a declarat Gabriel Tudorache, liderul sindicatului.

"Am avut astăzi o întâlnire la ROMATSA, nu știu cum să spun dacă a fost conciliere, mediere... . Cel mai important este că nu s-a rezolvat niciuna dintre cele 14 revendicări ale noastre. Nu am știut absolut nimic (despre întâlnire — n. r.). Am aflat de la presă că domnul Titea a intrat în ROMATSA la ora 10,00. Din păcate, ca și până acum, în prezența domnului ministru, domnul director general face afirmații că este de acord cu toate cele 14 puncte, așa cum a spus și în fața presei. Ok, haideți să stingem punctul 1. A, păi aici nu sunt de acord. Punctul 2. Nu, păi aici nu pot face chestia asta. La punctul 5, nici aici nu sunt de acord. Absolut nimic. Niciunul dintre cele 14 puncte nu s-au rezolvat", a explicat, ieri, Tudorache.

Liderul Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian ATCOR a afirmat că directorul general al ROMATSA, Ion Aurel Stanciu, a dat o decizie retroactivă prin care a tăiat salariile liderilor de sindicat și a mărit sporurile unor directori și șefi de tură pentru a convinge oamenii să renunțe la greva de avertisment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel