Control stomatologic gratuit pentru 10.000 de elevi

Aproximativ 10.000 de elevi înscrişi în unităţile de învăţământ din Alexandria vor beneficia de serviciile unui centru de profilaxie oro-dentară, finanţat prin Consiliul Local. Ideea a aparţinut preşedintelui Colegiului Medicilor Dentişti din Teleorman, Ionel Andrei, care a prezentat o analiză în plenul Consiliului Local, după ce a identificat probleme majore în rândul copiilor în privinţa sănătăţii orale şi dentare.

Centrul de profilaxie oro-dentară a fost amenajat într-un fost punct termic aflat în vecinătatea Colegiul Naţional 'AD Ghica'.

Toţi elevii vor intra într-un program de verificare a stării de sănătate orală, fără intervenţii asupra dentiţiei.

Ulterior, părinţii copiilor vor fi informaţi prin mesaj pe telefonul mobil, prin e-mail sau diriginte despre problemele identificate în urma controlului stomatologic. Potrivit raportului întocmit de preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Teleorman, 90% din copiii care s-au prezentat la un consult aveau probleme şi nu respectau igiena dentară.

'Nu ştiu dacă suntem singurii din ţară sau dacă mai sunt şi alte localităţi cu cabinete medicale susţinute integral de consiliul local. Noi suntem într-o asemenea situaţie', a spus primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel