Control Inspecția Judiciară, raport DNA. Kovesi, prima REACȚIE

DNA a criticat modul în care Inspecția Judiciară a gestionat datele din raportul de control.

Direcţia Naţională Anticorupţie dezaprobă modul în care conducerea Inspecţiei Judiciare (IJ) a gestionat datele din raportul de control desfăşurat la DNA, menţionând că în spaţiul public au apărut informaţii prezentate ca fiind concluzii ale raportului în condiţiile în care documentul nu este finalizat. 

Iată comunicatul DNA:

Ca urmare a faptului că, începând cu data de 4 octombrie 2017, în spațiul public apar informații prezentate ca fiind concluzii ale Raportului Inspecției judiciare privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi și regulamente de către conducere structurii centrale a Direcției Naționale Anticorupție, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: Direcția Națională Anticorupție își exprimă dezaprobarea față de modul în care conducerea Inspecției Judiciare gestionează datele conținute într-un document provizoriu, în condițiile în care acest document nu este unul finalizat și nici nu a fost asumat de vreo instituție.

O primă versiune a Raportului a fost transmisă la data de 26 septembrie 2017, de către Inspecția Judiciară, Direcției Naționale Anticorupție, în vederea formulării de obiecțiuni. Obiecțiunile au fost trimise de către D.N.A. Inspecției Judiciare la data de 2 octombrie 2017 pentru a fi luate în considerare la redactarea versiunii finale a Raportului. Numai după valorificarea obiecțiunilor D.N.A., Raportul avizat și discutat în ședința Secției pentru procurori a C.S.M. dobândește caracter definitiv și devine public. Prin prezentarea parțială, trunchiată și scoasă din context a unor date din Raportul nefinalizat al Inspecției Judiciare, precum și prin publicarea acestor date înainte de susținerea obiecțiunilor și a punctului de vedere de către D.N.A., se creează o imagine falsă asupra rezultatului inspecției.

Având în vedere modul defectuos de gestionare a documentului sus menționat de către conducerea Inspecției Judiciare și pentru o informare corectă a opiniei publice, ne rezervăm dreptul de a afișa forma integrală conținând concluziile privind „managementul procurorului șef al D.N.A. Laura Codruța Kövesi” și managementul celor doi procurori adjuncți ai D.N.A., din cuprinsul Raportului (document provizoriu) care ne-a fost transmis la data de 26 septembrie 2017.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel