Control DNA. Secţia pentru procurori din CSM, decizie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, marţi, 31 octombrie, ca în termen de şase luni Inspecţia Judiciară să efectueze un nou control la DNA, potrivit Agerpres.

Controlul ar fi urma să fie făcut pentru a fi verificată situaţia dosarelor mai vechi de un an şi a cauzelor repartizate iniţial procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, au precizat, pentru sursa citată, surse din CSM.

Potrivit surselor citate, Secţia pentru procurori a formulat o serie de propuneri proprii de natură a clarifica aspectele insuficient analizate în cuprinsul raportului privind controlul la DNA. Printre acestea se numără şi dispunerea unui control în vederea remedierii deficienţelor constatate la nivelul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din DNA, în termen de şase luni de la data aprobării raportului, în care să se verifice situaţia cauzelor mai vechi de un an de la data primei sesizări, situaţia dosarelor repartizate iniţial procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, dar şi verificarea dacă în toate dosarele în care s-a dat clasare prin ordonanţă sau rechizitoriu s-a comunicat persoanei respective dacă a fost interceptată. 

[citeste si]

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, declarase, marți, la CSM, că este mulțumit de activitatea Direcției Naționale Anticorupție, iar în ceea ce privește posibilitatea unul nou control la DNA a susținut că nu e normal să se discute "punând carul înaintea boilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel