Controale pe domeniul silvic: amenzi și material lemnos, confiscat

IGPR a făcut controale pe domeniul silvic din Vrancea, aplicând amenzi consistente și confiscând material lemnos fără acte.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă Agerpres de către IGPR, în perioada 3 - 7 decembrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică - Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, împreună cu poliţiştii birourilor de combatere a delictelor silvice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Harghita, Vâlcea şi Vrancea, au desfăşurat o acţiune pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale din domeniul forestier, de către ocoalele silvice şi agenţii economici cu obiect de activitate în domeniul forestier, pe raza judeţului Vrancea. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul specialiştilor silvici din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor, gărzilor forestiere Braşov, Ploieşti şi Râmnicu Vâlcea, precum şi specialiştilor din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Direcţia Silvică Vrancea.

Au fost verificate 2 ocoale silvice de regim, un ocol silvic de stat şi 12 agenţi economici cu obiect de activitate în domeniul forestier. În urma acţiunii, au fost constatate 8 infracţiuni, dintre care două de evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, două fapte de ascunderea ori disimularea adevăratei naturi a provenienţei, a situării, a dispoziţiei, a circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând că bunurile provin din săvârşirea de infracţiuni, alte două infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, precum şi o faptă de reducerea suprafeţei fondului forestier naţional fără respectarea dispoziţiilor legale şi alta de introducere, modificare sau ştergere, fără drept, de date informatice ori de a restricţiona, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului.

De asemenea, au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 192.000 de lei, dintre care 51 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, precizează comunicatul menţionat. Totodată, a fost dispusă măsura confiscării a 4.279 mc de material lemnos, în valoare totală de 647.667 de lei, dintre care 4.177 mc de material lemnos a fost confiscat valoric, iar 102 mc de material lemnos a fost confiscat faptic, se mai menţionează în comunicatul IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel