Controale de amploare în centrul vechi: ANAF-ul și polițiștii au luat la puricat toate cluburile 

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Au fost razii de amploare în Centrul Vechi din București. Zeci de polițiști și inspectori ANAF au luat cluburile la rând. 

Oamenii legii au început verificările vineri noapte, atunci când cluburile din centrul vechi al Bucureștiului sunt pline. Patronii au fost verificați foarte riguros: dacă au actele în ordine, dacă băuturile sunt conforme și dacă au declarat încasările. Alături de polițiști și inspectori ANAF, au fost și angajați ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. 

Controalele au început imediat după miezul nopții. Nu a scăpat nimeni: nici patronii, nici unii dintre clienți. Patronii au arătat toate actele și încasările. Polițiștii au legitimat si au percheziționat de asemenea clienții "cu risc". Activitatea a avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale și protejarea vieții și sănătății clienților. 

"Au fost verificate mai multe localuri de către polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice și de către reprezentanții ANAF, pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicite. La misiune a fost prezent și un echipaj canin specializat în depistarea substanțelor stupefiante. Astfel de acțiuni vor continua, pentru ca oamenii să se poată bucura de timpul liber," a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. 

În timpul acțiunii au fost verificate șapte unități comerciale și au fost date 11 amenzi în valoare totală de aproximativ 60 000 lei. 

Scumpiri în Horeca. Scumpiri pe linie în cluburi și localuri

De la 1 ianuarie 2023 au fost mărite accizele pentru alcool, dar și TVA-ul pentru restaurante și terase. Astfel, acciza aplicabilă alcoolului etilic este 4,208.86 lei/hl de alcool pur, majorată de la 3,968.38 lei/hl de alcool pur (nivelul aplicat de la 1 august 2022).

Această majorare are un impact mai acut asupra producătorilor care au capacităţi de producţie locală, ale căror costuri au crescut deja în 2022, pe fondul efectelor pandemiei şi ale războiului din Ucraina.

"Costul materiilor prime şi al materialelor s-a mărit cu valori cuprinse între 30% şi 80%, iar nivelul accizei a fost deja majorat de două ori doar în anul 2022 (1 ianuarie 2022 cu 3,6% şi 1 august 2022 cu 5%), ceea ce a pus o presiune uriaşă pe costurile de producţie. De la 1 ianuarie 2023 ni se aplică o nouă creştere de 6% a nivelului accizei, ceea ce va determina şi creşterea preţului la raft al băuturilor spirtoase cu concentraţie alcoolică de 40% grade cu minimum 2 lei/litru", spunea Tudor Furir, preşedintele Asociaţiei Spirits Romania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel