Controale de amploare în Ilfov. Se verifică respectarea carantinei şi a restricţiilor

Foto: DGPMB
Foto: DGPMB

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, forţele de ordine implicate în prevenirea şi limitarea infectării cu noul coronavirus au acţionat zilnic asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorităţi în contextul stării de alertă şi al instituirii măsurii de carantină zonală în mai multe localităţi din judeţ.

La acţiunile de ieri, 27 aprilie 2021, 203 poliţişti din cadrul IPJ Ilfov, împreună cu 8 jandarmi ilfoveni, 2 reprezentanţi ai ITM Ilfov, 2 din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ilfov şi 2 lucrători din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au desfăşurat activităţi de verificare pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

De asemenea, au fost desfăşurate activităţi de verificare a respectării măsurilor şi interdicţiilor impuse de autorităţi privind deplasarea/circulaţia în localităţile în care a fost instituită măsura de carantinare zonală, respectiv Clinceni, Chiajna şi Copăceni. Alături de poliţiştii şi jandarmii ilfoveni, la aceste activităţi au participat şi 59 de poliţişti locali.

Amenzi în cuantum total de 220.500 lei


Activităţile forţelor angrenate sunt desfăşurate în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la respectarea normelor de protecţie individuală conform normelor legale în vigoare, sens în care se efectuează controale inclusiv în mijloacele de transport persoane.

În urma acţiunilor de control, au fost verificate 136 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi au fost identificate 99 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.

De asemenea, au fost verificate 133 de mijloace de transport persoane din judeţul Ilfov. În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, au fost aplicate 134 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în cuantum total de 220.500 lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel