Contre între politicienii britanici, pe tema Brexitului

Ministrul de externe britanic Jeremy Hunt, unul dintre cei doi pretendenţi la conducerea Partidului Conservator şi la funcţia de prim-ministru, l-a numit luni ''laş'' pe contracandidatul său, fostul şef al diplomaţiei Boris Johnson, pentru că evită o dezbatere deschisă pe tema Brexit-ului, informează Reuters. 

În ceea ce priveşte dezbaterile, el este un laş. Este extrem de lipsit de respect să spui că nu o să apari în nicio confruntare directă în două săptămâni, când membrii partidului te-ar putea vedea înainte ca ei să te voteze. Oamenii trebuie să ştie ce vei face şi tu trebuie să răspunzi acelor întrebări. Îi promit lui Boris Johnson lupta vieţii sale, o va avea şi o va pierde, a declarat Hunt pentru postul de televiziune Sky News.

Jeremy Hunt (52 de ani) şi Boris Johnson (55 de ani) au lansat sâmbătă, la Birmingham, primul din cele 16 evenimente electorale în vederea desemnării viitorului lider al Partidului Conservator şi şef al guvernului britanic. Johnson rămâne favoritul în competiţia pentru succesiunea Theresei May, sondajele în rândul membrilor partidului indicând că el este aproape sigur câştigătorul acestei curse electorale ale cărei rezultate vor fi anunţate în a treia săptămână din iulie.

Evenimente similare celui de la Birmingham sunt programate în toate regiunile Angliei şi în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord. Canalul de televiziune ITV a anunţat, de asemenea, că intenţionează să organizeze o dezbatere cu cei doi candidaţi în seara zilei de 9 iulie. La 7 iunie, Theresa May şi-a anunţat demisia din funcţia de lider al Partidului Conservator după ce încercarea sa de a obţine sprijin parlamentar pentru acordul privind Brexitul negociat cu Uniunea Europeană a fost respins de trei ori de Camera Comunelor. Ea va gestiona problemele curente ale guvernului până la desemnarea noului lider conservator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel