Contraofensivele ucrainenilor îi dau bătăi de cap liderului de la Kremlin. Putin: Plecăm de la principiul că situaţia se va stabiliza

Contraofensivele ucrainenilor îi dau bătăi de cap liderului de la Kremlin. Putin: Plecăm de la principiul că situaţia se va stabiliza / Foto: Kremlin.ru
Contraofensivele ucrainenilor îi dau bătăi de cap liderului de la Kremlin. Putin: Plecăm de la principiul că situaţia se va stabiliza / Foto: Kremlin.ru

Putin speră că situaţia se va stabiliza în teritoriile anexate de Rusia.

Vladimir Putin şi-a manifestat speranţa că situaţia militară se va stabiliza în teritoriile ucrainene recent anexate de Moscova. Preşedintele rus a făcut aceste afirmații deşi acum trupele ruse sunt nevoite să se replieze în urma contraofensivei duse acolo de armata ucraineană, relatează Agerpres, citând AFP.

Plecăm de la principiul că situaţia se va stabiliza şi că vom putea dezvolta aceste zone într-un mod paşnic, a susţinut Putin la o întâlnire cu cadre didactice transmisă de televiziunea rusă.

După o serie de înfrângeri drastice suferite în ultimele săptămâni de trupele ruse în urma contraofensivelor ucrainene pe mai multe direcţii, preşedintele Rusiei a decis mobilizarea a 300.000 de rezervişti pentru a consolida trupele pe frontul ucrainean şi formalizarea în urma unor aşa-zise referendumuri a anexării provinciilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Dar în urma contraofensivelor ucrainene niciuna dintre aceste provincii nu se mai află acum integral sub controlul trupelor ruse.

Putin, bucuros de rezultatele referendumurilor ilegale din regiunile anexate



Vorbind despre rezultatele acelor referendumuri, care conform autorităţilor proruse din provinciile anexate au fost în favoarea alipirii la Rusia cu procente cuprinse între 87% şi 99%, Putin a susţinut în declaraţia sa de miercuri că acestea nu doar l-au bucurat, ci şi surprins.

Mai devreme, purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov a susţinut că nu există nicio contradicţie între anexarea acestor teritorii şi faptul că trupele ruse pierd tot mai mult din controlul asupra lor în urma contraofensivei ucrainene. Nu există nicio contradicţie. Ele vor fi cu Rusia pentru totdeauna şi nu vor fi returnate, a răspuns Peskov unei întrebări din partea presei.

Pe de altă parte, Peskov a calificat drept extrem de periculoase declaraţiile unui responsabil al Pentagonului, care a spus că Ucraina ar putea folosi arme americane pentru a lovi ţinte ruseşti în Crimeea, conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului astfel de afirmaţii fiind o dovadă a implicării directe a SUA în conflict.

Vladimir Putin ar urma să anunțe schimbarea statutului "operațiunii speciale" din Ucraina, potrivit presei ruse

Vladimir Putin s-ar putea adresa rușilor miercuri, 5 octombrie. Probabil că se va referi la schimbarea statutului "operațiunii speciale" din Ucraina, a scris astăzi Obozrevatel. 

Acest lucru a fost raportat de mass-media de propagandă rusă. În același timp, judecând după declarațiile altor oficiali ruși și ale "autorităților" zonelor ocupate din Ucraina, ar putea fi vorba despre un anunț despre Crimeea.

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a spus că "din cauza nivelului crescut al amenințărilor teroriste, lacunele de securitate trebuie eliminate imediat" în peninsula Crimeea. În plus, "șeful" Crimeei, Serghei Aksyonov, a sugerat anterior că, după "atașarea" de noi regiuni la Rusia, acolo va fi desfășurată "o operațiune antiteroristă". Vezi continuarea știrii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel