Contradicţii între SUA şi Rusia cu privire la siguranţa unei operaţiuni de interceptare deasupra Mării Mediterane

Un avion de luptă rus a efectuat o trecere periculoasă în mare viteză care a pus în pericol un avion de supraveghere al marinei americane în cursul unei operaţiuni de interceptare deasupra Mării Mediterane, a anunţat Flota a VI-a a Marinei SUA, dar Moscova a declarat pilotul său s-a comportat responsabil, relatează Reuters.

"În timp ce aeronava rusă se afla în spaţiul aerian internaţional, această interacţiune a fost iresponsabilă, potrivit unui comunicat al Flotei a VI-a. "Aeronavele americane au acţionat în concordanţă cu dreptul internaţional şi nu au provocat această activitate rusă, a precizat sursa citată.

Flota a VI-a a anunţat că avionul rus a efectuat trei interceptări, dintre care două în condiţii de siguranţă. Dar una dintre interceptările (avionului) P-8A Poseidon a implicat o trecere în viteză mare prin faţa avionului american, acţiune care a produs turbulenţe şi a pus în pericol piloţii şi echipajul avionului, se arată în comunicat.

La rândul său, Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că a ridicat de la sol un avion Sukhoi Su-35 de la baza aeriană din Siria pentru a intercepta avionul american care se apropia de baza navală rusă Tartus, din zona de coastă siriană, notează miercuri RIA.

Moscova a negat că avionul său a acţionat iresponsabil, susţinând că aparatul s-a aflat la o distanţă sigură şi că a revenit la baza sa după ce avionul american şi-a schimbat cursul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel