Contracte vaccinuri. Vlad Voiculescu o ține sus și tare că nu a știut. Ciuvică: La fel a zis și Dragnea și tot a făcut pușcărie

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu a avut o dispută cu jurnalista Cătălina Porumbel și cu Mugur Ciuvică pe tema contractelor semnate pentru achiziția de vaccinuri.

Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății în Guvernul Florin Cîțu, a fost citat, mâine, 8 decembrie 2023, la Direcția Națională Anticorupție. Acesta a avut o intervenție telefonică în după-amiaza zilei de joi, 7 decembrie 2023, la Antena 3 CNN, unde a avut o dispută cu jurnalista Cătălina Porumbel și cu Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice.

„Ce le veți spune mâine procurorilor DNA?“, a întrebat Cătălina Porumbel.

„Mâine aștept să îmi spună ei mie ceva, și anume de ce sunt acuzat și cum fundamentează acele lucruri. Le voi spune, dacă mă întreabă, cum au stat lucrurile“, a spus Vlad Voiculescu.

„Dumneavoastră nu v-ați opus pentru achiziționarea acestor doze suplimentare“, a spus Cătălina Porumbel, după ce a citat mai multe rânduri din comunicatul DNA.

„Cum m-aș fi putut opune?“, a întrebat Voiculescu.

„La punctul doi de la etape - pentru asta vă acuză DNA-ul - contractul a fost trimis către statele membre participante pe 17.02,2021, urmând ca acestea să poată refuza individual achiziția dozelor în termen de cinci zile lucrătoare. E punctul 2 de la etapele contractuale. Vedem că puteați să vă opuneți achiziției unei cantități absolut aiuritoare“, a intervenit Mugur Ciuvică.

„Aveți cea mai mică dovadă că eu am fost informat?“, a spus Vlad Voiculescu.

„Dacă dumneavoastră ca ministru al Sănătății nu ați fost informat, e problema dumneavoastră“, a replicat Ciuvică.

„Dumneavoastră ați făcut această achiziție și sunteți acuzat de abuz în serviciu, spun procurorii“, a spus Cătălina Porumbel.

„Fac apel la gândirea critică. Cum puteam eu refuza ceva despre care nu eram informat?“, a spus Voiculescu.

„Dacă vă uitați la date, eu nu am fost informat nici telefonic, nici prin e-mail, nici prin punerea în față a unui document în luna februarie. Când venea mesajul de la Comisia Europeană, eu nu eram informat, când pleca nota de la CNCAV, eu nu eram informat, când se aproba nota, eu nu eram informat, când CNCAV aproba vaccinurile, eu nu eram informat“, a mai spus Vlad Voiculescu.

„Spuneți că nu ați fost informat! Eu vă aduc aminte că un predecesor al dumneavoastră, inculpat tot pentru complicitate la abuz în serviciu, pe numele său Dragnea Liviu, la fel spunea, că el nu era informat că cele două doamna angajate lucrau la partid, iar onorata instanță, când l-a băgat la pușcărie a scris în motivare că deși el spunea că nu a fost informat, noi considerăm că nu avea cum să nu fie informat și îl băgăm la pușcărie. Faptul că dumneavoastră ziceți că nu ați fost informat nu vă scutește de pedeapsă“, a spus Mugur Ciuvică.

„Nu am înțeles când nu ați fost informat. Procurorii spun că ați acceptat doze și în decembrie 2020 și în februarie 2021“, a spus Cătălina Porumbel.

„Să accepți doze de vaccin înseamnă să trimiți acea fișă de comandă care nu este totuna cu contractul. Să accepți doze de vaccin înseamnă că accepți ca furnizorul să trimită vaccinurile“, a zis Voiculescu.

„Când spuneți că nu ați fost informat, la ce vă referiți exact?“, a întrebat Cătălina Porumbel.

„Dacă semnezi sau nu fișa de comandă - semnată de mine de 3 ori - nu are vreo implicație asupra obligațiilor asumate de Statul Român. Asta spune tot procurorul, dar nu știu de ce presupune că eu aș fi fost în circuitul de decizie. Nu am fost“, a spus Voiculescu.

„Dumneavoastră susțineați la un moment dat că trebuie să-ți dovedești nevinovăția!“, a spus Cătălina Porumbel.

„Eu nu trebuie să probez nicio nevinovăție“, a replicat Voiculescu.

„Mă bucur că ați revenit la ceea ce este constituțional și important“, a spus Cătălina Porumbel.

„Ce am semnat eu nu are legătură cu contractele.“, a spus Voiculescu.

„Când semnezi un formulat de comandă îți asumi că vrei să iei acele doze“, a spus Cătălina Porumbel.

„Mi-am asumat că un contract făcut de România, oamenii primesc și vaccinul. Dacă nu semnam fișa de comandă, nu acceptam să vină vaccinurile“, a spus Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel