Contract important de apărare, semnat de Serbia. Preşedintele Franţei, prezent la semnare

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

MBDA a anunţat semnarea unui contract privind sistemele de apărare aeriană cu rază scurtă Mistral 3 cu Ministerul Sârb al Apărării. La semnarea contractului a participat şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. 

Cu această primă comandă de rachete europene, Serbia devine al 32-lea stat client pentru Mistral și a 10-a țară invitată să se alăture clubului utilizatorilor de sisteme Mistral. Acest lucru va permite Serbiei să beneficieze de experiența multor alte forțe care operează Mistral în Europa și să contribuie la dezvoltarea viitoarelor sisteme de arme bazate pe acest tip de rachetă.

De ce Mistral 3

Contractul semnat astăzi se referă la achiziția rachetelor Mistral, a lansatoarelor pentru trupele terestre, a altor echipamente și logistică aferente acestui sistem, precum și oferirea de asistență tehnică și materială pentru integrarea rachetelor Mistral pe vehicule PASARS ale Forțelor Armate Sârbe. Mistral 3, cea mai recentă generație a familiei Mistral disponibilă astăzi, se remarcă printr-o înaltă rezistență la contramăsuri în infraroșu și capacitatea de a aborda ținte aeriene care au o joasă semnătură termică, precum rachetele și dronele. 

“Suntem mândri că acest contract depășește cu mult nivelul unei simple achiziții. Serbia este invitată să devină membru al clubului utilizatorilor de sisteme Mistral și devine un nou partener pentru MBDA. Mai presus de orice, acest contract este primul pas important al unei cooperări pe care o vom dezvolta cu Serbia, o țară ale cărei obictive de securitate sunt similare cu ale Franței și Uniunii Europene.”, a declarat Eric Beranger, CEO al MBDA. 

Cine este MBDA

Singurul grup european capabil să proiecteze și să producă rachete și sisteme de rachete care corespund în totalitate nevoilor operaționale curente și viitoare ale celor trei forțe armate (terestră, navală și aeriană), MBDA este o prezenţă importantă în cinci ţări europene şi în SUA. 

MBDA a obţinut în 2018 venituri de 3,2 miliarde de euro cu un registru de comenzi de 17,4 miliarde de euro. Cu peste 90 de clienţi din domeniul militar, MBDA este lider mondial în fabricarea de rachete şi sisteme de rachete.

În total, grupul oferă 45 de sisteme de rachete și contramăsuri operaţionale deja şi peste 15 alte tipuri aflate în curs de dezvoltare. MBDA este deținut împreună de Airbus (37,5%), BAE Systems (37,5%) și Leonardo (25%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel