Contrabandişti Hi-Tech: Ţigări trecute graniţa cu drona

Foto: Lynde - Pexels
Foto: Lynde - Pexels

Ţigări de contrabandă transportate cu drona şi lăsate într-o livadă de lângă Halmeu.

Poliţiştii de frontieră sătmăreni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu au descoperit şi ridicat în vederea confiscării aproximativ 3.000 pachete cu ţigări care au fost aduse din ţara vecină, cu drona. Un cetăţean român care primise şi urma să depoziteze ţigările este cercetat pentru contrabandă.

Totodată, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au mai descoperit şi ridicat în vederea confiscării, în urma unor acţiuni specifice, peste 10.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 86.000 lei.

* În data de 11.08.2021, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu - judeţul Satu Mare, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat, pe direcţia localităţii Halmeu, un aparat de zbor de mici dimensiuni (dronă), care transporta un colet. În urma cercetării zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-o livadă de pomi fructiferi aflată la aproximativ 1.500 m de graniţa cu statul vecin, un colet învelit în folie neagră, care conţinea ţigări.

Totodată, în livadă, în imediata apropiere a coletului, se afla şi o persoană, un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani. În cadrul primelor cercetări, bărbatul a îndrumat poliţiştii de frontieră către o anexă de la capătul livezii, spre curtea imobilului în care acesta locuieşte. Aici au fost găsite alte patru colete învelite în folie neagră şi alte câteva cartuşe cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În cel mai scurt timp au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

Persoana şi coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 34.983 lei, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel