Contrabandă cu vaccinuri anti-COVID Albania - Italia, dezvăluită de premierul Edi Rama: Astăzi vă voi spune ceva ce nu ştie nimeni

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Premierul Albaniei a afirmat că a făcut un fel de contrabandă cu vaccinuri anti-COVID, situație pentru care firma producătoare a și deschis o anchetă. 

Împreună cu Luigi Di Maio, ministru de Externe al Italiei, ”am desfăşurat o operaţiune de contrabandă” cu vaccinuri anti-Covid, a mărturisit prim-ministrul Albaniei, Edi Rama, care a vorbit duminică, la Bergamo, în cadrul evenimentului ”Cultura va salva lumea”. La eveniment, era present și ministrul de Externe italian.

”Astăzi vă voi spune ceva ce nu ştie nimeni”, a început Rama. ”Dacă eu sunt un albanez-italian, Di Maio este napolitano-albanez, aşa că am făcut împreună o operaţiune de contrabandă. Ce fel de italian sau de albanez eşti, dacă respecţi mereu legea?” a afirmat el, citează Rador.

”Oamenilor le era frică să nu moară ca peştii fără apă”

Rama a povestit că în perioada în care Albania a fost afectată puternic de pandemia Covid ”nu aveam vaccinuri şi presiunea era foarte mare. Oamenilor le era frică să nu moară ca peştii fără apă, însă nu puteam avea vaccinul. L-am întrebat pe Luigi: ne puteţi oferi o cantitate simbolică, dar importantă pentru ca noi să începem să vaccinăm medicii şi asistenţii?”.

Operațiune la care au participat serviciile secrete

El susține că Pfizer avea un contract conform căruia ”eu îţi dau vaccinurile, dar tu nu le poţi da nimănui”.

”Luigi a spus: nu putem face asta pentru că e un lucru extrem de grav. Însă am făcut-o printr-o operaţiune la care au participat şi serviciile secrete. Un lucru incredibil, ministrul de Externe al Italiei şi prim-ministrul Albaniei care au trecut bunuri de contrabandă pentru a salva oamenii” a mărturisit Edi Rama. 

Premierul albanez a mai afirmat că nu puteau ascunde vaccinurile, ci trebuiau să le administreze, motiv pentru care compania producătoare s-a sesizat. ”Au vrut să ştie cum le-am obţinut, însă le-am spus doar atât: le avem de la o ţară prietenă” susține Rama.

”Şi când au întrebat ce ţară am spus: Ştii, am învăţat de la napolitani că nu trebuie să abandonezi un prieten în faţa poliţiei, aşa că nici eu nu renunţ la prietenul meu” a continuat premierul albanez. ”Acum, ziarele vor spune despre tine că eşti un contrabandist”, a adăugat Rama, care a ţinut totuşi să-l liniştească pe amicul Di Maio: ”Luigi, acum eşti un om liber”.

Reapariţia virusurilor gripale, o normalitate. Ce spune medicul Adrian Marinescu

În România, odată ce virusul s-a adaptat și măsurile de protecție au devenit opționale, au reapărut cazurile de viroză. 

Virusurile gripale provoacă epidemii sezoniere în fiecare iarnă. Medicii susțin că anul acesta se așteaptă ca sezonul de gripă să înceapă la jumătatea acestei luni.

Odată cu răcirea vremii, medicii infecționiști se așteaptă ca numărul virozelor să crească în perioada imediat următoare.

Medicul Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase și director medical al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical că se așteaptă ca la jumătatea acestei luni să debuteze sezonul de gripă.

”Există o transmitere tradițională, dacă o putem numi așa, a virusurilor gripale. Sezonul de gripă va începe cel mai probabil de la jumătatea lunii octombrie. Vor mai exista și viroze. În ceea ce privește virozele banale, acestea sunt cauzate de aproape 200 de virusuri. Continuăm cu infecțiile bacteriene care sunt tot cu transmitere aerogenă.

Pe lângă toate acestea, chiar dacă puține, mai sunt și infectările cu SARS-Cov 2. Vom avea un sezon care va ține de la jumătatea lunii octombrie și până în aprilie și care va avea cazuri așa cum eram obișnuiți înainte de pandemie.

Întoarcerea la normalitate va însemna toate aceste lucruri pe care trebuie să le gestionăm”, a declarat medicul Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase și director medical al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, în exclusivitate pentru DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel