Contopire DNA şi DIICOT. Procurorul general: Eroare fundamentală

[] []

02 feb 2017 / 10:05
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

O eventuală decizie de adoptare a unei ordonanţe de urgenţă pentru contopirea DNA şi DIICOT ar reprezenta 'o eroare fundamentală', a afirmat joi procurorul general, Augustin Lazăr.

'Ar fi o eroare fundamentală din partea cuiva, şi aici cred că nu ar mai fi vorba de o inabilitate, ci chiar de o altă strategie, dar care să nu fie de combatere a criminalităţii, ci probabil o strategie inversă', a declarat Augustin Lazăr, înainte de începerea şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii.

În opinia sa, o astfel de măsură nu ar fi nici urgentă şi nici necesară. 'În mod clar, când se dă o ordonanţă de urgenţă, deja ştim ce înseamnă ordonanţă de urgenţă, presupune o urgenţă, presupune ceva ce nu se întruneşte în acest moment. Şi în niciun caz nu este necesară o astfel de contopire sau o altfel de măsură despre care s-ar discuta, să se desfiinţeze prin contopire două structuri de elită ale Ministerului Public, care se pare că deranjează multă lume, de vreme ce îşi fac datoria', a explicat procurorul general.

El a precizat că orice decizie privind reorganizarea sistemului judiciar nu poate fi luată fără consultarea prealabilă a instituţiilor din domeniu, scrie Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24