Continuă operațiunile de evacuare din Kabul. Pentagonul avertizează cu privire la riscurile teroriste

Operaţiunile de evacuare din Afganistan sunt vizate în continuare de riscuri teroriste, a anunțat Pentagonul. 

Operaţiunile de evacuare din Afganistan prezintă în continuare riscuri teroriste "specifice", a anunţat vineri seară Departamentul american al Apărării, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului The Times of Israel, scrie Mediafax. 

"Considerăm că există în continuare ameninţări credibile, ameninţări specifice" care vizează operaţiunile aeriene de evacuare, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

"Suntem pregătiţi şi ne aşteptăm la viitoare tentative de atacuri", a subliniat John Kirby.

Continuarea misiunii de evacuare de la Kabul

Trupele americane vor continua până "în ultimul moment" operaţiunile de evacuare de la Aeroportul din Kabul, a transmis, anterior, Departamentul american al Apărării.

Atacurile comise joi la Aeroportul din Kabul s-au soldat cu moartea a cel puţin 98 de persoane, inclusiv 13 militari americani, conform bilanţului anunţat de agenţia Reuters.

Alte peste 130 de persoane au fost rănite în atentatele revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Erdogan, PRIMUL lider al lumii care anunță că și-a salvat toți oamenii din Afganistan

Turcia şi-a evacuat toţi militarii şi civilii din Afganistan, cu excepţia unei mici echipe tehnice, a anunţat vineri preşedintele Recep Tayyip Erdogan, informează Reuters.

Am făcut ceea ce era în responsabilitatea noastră şi, începând din această seară, întregul nostru personal a fost retras, a declarat Erdogan într-o conferinţă de presă la Sarajevo, alături de lideri bosniaci.

Va rămâne doar un mic grup tehnic, a adăugat şeful statului turc.

Erdogan: E clar că este că există o luptă a organizaţiilor teroriste



El a spus că este neclar ce fel de conflict va fi între talibani şi Statul Islamic în Afganistan. Ceea ce e clar este că există o luptă a organizaţiilor teroriste, a explicat Erdogan.

Talibanii i-au solicitat Turciei asistenţă tehnică pentru operarea aeroportului din Kabul după 31 august, data limită până la care toate trupele străine trebuie să părăsească Afganistanul, ultimatum care se aplică şi militarilor turci.

Anterior în cursul zilei de vineri, două oficialităţi au declarat pentru Reuters că Turcia nu va administra aeroportul după retragerea forţelor NATO, cu excepţia cazului în care talibanii sunt de acord cu o prezenţă turcă, după ce atentatul comis joi a evidenţiat riscurile unei asemenea misiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel