Container cu deșeuri din Norvegia, oprit în Portul Constanța, la două zile după cel din UK

Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră

Un container din Norvegia, încărcat cu deșeuri, a fost oprit în Portul Constanța. Cu două zile înainte, polițiștii de frontieră au descoperit un container sosit din Regatul Unit al Marii Britaniei, cu deșeuri de cauciuc.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța, au efectuat controlul fizic asupra unui container aflat în Portul Constanța Sud Agigea, încărcat cu deşeuri neconforme.

În data de 21.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța au descoperit un container sosit în Portul Constanţa din Norvegia, încărcat, conform documentelor, cu părți și accesorii auto cu un grad de uzură de 15%. Bunurile erau în greutate de aproximativ 11.000 kilograme şi erau destinate unei firme de pe raza judeţului Suceava, care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală, fiind, în fapt, deşeuri neconforme cu documentele prezentate autorităţii vamale. În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, cât și returnarea containerului încărcat cu deșeuri către țara de origine.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale și import ilegal de deșeuri, arată un comunicat al Poliției de Frontieră. 

Container cu deșeuri din Marea Britanie, descoperit cu două zile înainte

În data de 19.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au descoperit un container sosit din Regatul Unit al Marii Britaniei, încărcat cu anvelope verzi – deșeuri de cauciuc, în greutate de aproximativ 25.000 kilograme pentru o firma de pe raza județului Vălcea care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României, cât și returnarea containerului încărcat cu deșeuri de cauciuc către țara de origine, arăta Poliția de Frontieră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel