Cont fals de Facebook creat pe numele Episcopului Vicar Damaschin Dorneanul

Cont fals de Facebook pe numele Episcopului Vicar Damaschin Dorneanul / Imagine de Firmbee de la Pixabay
Cont fals de Facebook pe numele Episcopului Vicar Damaschin Dorneanul / Imagine de Firmbee de la Pixabay

Pe numele Episcopului Vicar Damaschin Dorneanul a fost creat un cont fals de Facebook.

Printr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, conducerea Arhiepiscopiei aduce la cunoștință faptul că a fost creat un cont fals pe numele Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, scrie Monitorul de Suceava.

„Rugăm pe toți cei care aveți posibilitatea săraportați acest cont, asigurându-văcăsingura cale de adresare către dumneavoastrăeste pagina oficială a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Preasfinția Sa nu are și nu va avea o pagină personală de Facebook.”, se arată în continuarea comunicatului.

Preotul Alexandru Flavian Sava, precizări 

„Acest cont a apărut în data de 9 februarie și a adunat un număr de 1.000 de prieteni în numai două zile. Cel care a făcut asta se dă drept Preasfințitul Damaschin, răspunde la mesaje ca fiind Preasfinția Sa și suntem nevoiți în aceste condiții să luăm măsuri împotriva celui care a creat acest fals cont. Toate raportările pe care le-am făcut până la această oră nu pot fi revizuite, întrucât nu încalcă politica acestei rețele de socializare. Încercăm astăzi să facem dovada proprietății cu un act de identitate al Preasfințitului, însă nici asta nu constituie o variantă tocmai sigură. Dacă reușim cu raportarea în masă, poate nu mai e nevoie nici de proces.

Ceea ce este clar pentru noi este faptul că avem de a face cu un teolog, este sigur acest lucru și prin like-urile date unor alte pagini cu orientare teologică. Încercăm să facem ca acest fapt să se finalizeze cu cât mai puține daune, pentru că nu știm ce poate face în continuare acest personaj, poate cere sprijin financiar în numele Preasfințitului sau alte isprăvi care ar putea dăuna imaginii înaltului ierarh. Dacă era doar un Fan Page, să se bucure cei care îl apreciază pe Preasfințitul Damaschin, mai era ce mai era, dar să te dai drept Preasfințitul e un lucru grav, care constituie infracțiune.”, a declarat preotul Alexandru Flavian Sava, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Sursă: Monitorul de Suceava

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy