Consumul zilnic de nuci, beneficii surprinzătoare pentru creier, sațietate și starea de spirit

FOTO: Freepik @alexgrec
FOTO: Freepik @alexgrec

O porție de nuci consumată zilnic vă aduce beneficii surprinzătoare.

Nucile sunt sănătoase și foarte versatile, putând fi consumate ca gustare sau în amestec cu alte alimente. Indiferent de tipul acestora, nuci, migdale, fistic, caju, nuci pecan, fiecare tip de nucă este plin de nutrienți, oferind fibre, proteine și grăsimi sănătoase, ceea ce le face potrivite pentru gustările sățioase.

În general, nucile sunt asociate cu un conținut ridicat de vitamine, unele dintre ele având chiar un nivel crescut de anumite vitamine, precum migdalele care sunt recunoscute pentru conținutul bogat de vitamina E, chiar mai mare decât cel din nucile braziliene sau caju. De asemenea, nucile clasice, nucile de Macadamia, nucile Pecan sau cele braziliene au o concentrație ridicată de grăsimi sănătoase.

Care sunt beneficiile consumului zilnic de nuci

Cu un astfel de bagaj, iată de ce este indicat să aveți măcar o porție de nuci în fiecare zi.

Nucile asigură doza de antioxidanți

Atunci când consumați nuci, organismul își primește doza de antioxidanți. De exemplu, ”un studiu efectuat de Universitatea Cornell și publicat în revista Nutrients a constatat că fisticul are o capacitate antioxidantă ridicată. De fapt, capacitatea antioxidantă a fisticului rivalizează cu cea a alimentelor populare care conțin antioxidanți, inclusiv afinele, rodiile, cireșele și vinul roșu”, afirmă nutriționistul Lauren Manaker.

Consumul de nuci poate ajuta oamenii să mănânce mai multe substanțe nutritive

Nucile vă pot ajuta să obțineți mai multe substanțe nutritive pe parcursul zilei, lucru pe care mulți experți spun că americanii nu-l fac suficient.

Pentru mulți oameni, introducerea nucilor clasice în dieta zilnică poate să îmbunătățească profilul nutritiv, inclusiv inclusiv creșterea aportului de acizi grași omega-3, fibre și mai multe vitamine și minerale, cu scăderi semnificative ale colesterolului.

Pot îmbunătăți sănătatea creierului

Nucile sunt benefice pentru sănătatea creierului, deoarece sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi acizii grași omega 3, antioxidanți și vitamina E, care pot ajuta la protejarea celulelor creierului de stresul oxidativ și de inflamație.

Nucile sunt asociate cu o stare de spirit mai bună

În ultimii ani, cercetătorii au reușit, în sfârșit, să stabilească o legătură între starea de spirit, în special între depresie și alimentație. Două dintre motivele pentru care consumul de nuci îmbunătățește starea de spirit includ profilul aminoacizilor care sunt benefice pentru creier, la fel cum acizii grași Omega 3 sunt neuroprotective.

Fac mesele mai sățioase

O mână de nuci nu numai că va îmbunătăți senzația de gust a meselor dvs. prin adăugarea unei crocante satisfăcătoare, dar va stimula sațietatea prin adăugarea de fibre, grăsimi sănătoase și proteine.

Nucile sunt asociate cu scăderea inflamației

Consumul de fructe cu coajă lemnoasă a fost asociat cu markeri mai mici de inflamație.

Nucile, în special migdalele, sunt bogate în vitamina E, furnizând aproximativ 48% din doza zilnică recomandată într-o singură porție.

Vitamina E funcționează ca un antioxidant și protejează celulele de stresul oxidativ, ceea ce, la rândul său, ajută la scăderea inflamației.

Nucile sunt cardio-protectoare

O parte importantă a unei diete sănătoase pentru inimă constă în includerea mai multor alimente bogate în grăsimi mono-nesaturate și polinesaturate. Nucile sunt bogate în ambele și sunt o sursă deosebit de bună de grăsimi polinesaturate cunoscute sub numele de acizi grași omega 3.

Acestea vor ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Glicemia este influențată de cantitatea de proteine, grăsimi, fibre și carbohidrați care sunt prezente în alimente, notează EatThis.

Citește și: Ce se întâmplă dacă beți ceai verde. Care sunt beneficiile pe care le obțineți după mai multe cești de ceai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel