Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății. Cauza multor decese ale militarilor ruși în Ucraina e alcoolul

Fotografie de la Specna Arms, pexels
Fotografie de la Specna Arms, pexels

Consumul excesiv de alcool a constituit cauza multor decese în rândul forţelor militare ruse desfăşurate în Ucraina, afirmă duminică Ministerul Apărării al Regatului Unit, în raportul său zilnic actualizat asupra războiului din această ţară, informează dpa.

"În timp ce Rusia a înregistrat peste 200.000 de morţi de la declanşarea invaziei sale pe scară largă asupra Ucrainei, o minoritate semnificativă dintre acestea au fost cauzate de motive fără legătură cu luptele", se subliniază în raportul ministerului britanic.

Acesta citează informaţii publicate pe canalul de ştiri rusesc Telegram cu privire la "numărul extrem de ridicat" de incidente, crime şi decese legate de consumul de alcool în rândurile forţelor ruse.

"Oricum, în condiţiile în care consumul exagerat de alcool este răspândit în rândul unor pături largi din societatea rusă, el era multă vreme văzut ca o parte acceptată tacit a vieţii militare, chiar şi în timpul operaţiunilor de luptă", mai informează raportul.

Ministerul britanic a mai enumerat şi alte cauze de decese în rândul armatei ruse nelegate de lupte, precum manevrarea proastă a armelor, accidentele rutiere şi hipotermia.

Ministerul Apărării britanic face actualizări zilnice de la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, actualizări bazate pe informaţii ale serviciilor sale secrete.

Moscova consideră aceste rapoarte drept dezinformare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel