EXCLUSIV  Consumul de steroizi, printre cauzele ficatului gras. Dragoș Romanescu (SANADOR): La un moment dat, toate vor conta

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Dragoș Romanescu, doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generala in Spitalul Clinic SANADOR, a explicat care sunt cauzele ce determină ca ficatul să devină gras.

Dr. Medicul Dragoș Romanescu, medic primar chirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre cauzele care duc la afecțiunea de ficat gras și cum se poate rezolva această problemă.

„Mulți se păcălesc singuri cu suplimente, cu medicamente care purifică ficatul, îl detoxifică și care, bun, în unele cazuri ajută, dar la un moment dat, inevitabilul se va produce“, a spus Val Vâlcu.

„În general, dietele bogate în carbohidrați, grăsimile, alcoolul, substanțele anabolizante sau cele interzise sunt folosite destul de...“, a completat Dragoș Romanescu. „Adică, una dintre cauzele ficatului gras este folosirea de substanțe pentru întărirea musculaturii, pentru body building?“, a spus Val Vâlcu.

„Și asta! În general, bolile hepatice pot să apară și în urma acestor administrări, dar vorbim în special de dietele astea moderne, bogate în grăsimi și alcoolul în exces“, a spus Dragoș Romanescu.

„Cum interveniți în cazul ficatului gras?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Cel mai bun tratament este prevenția, astfel încât ficatul gras merge în paralel cu creșterea incidenței obezității și a diabetului zaharat. (...) Chirurgical nu este cazul pentru astfel de boli, numai că atunci când există de exemplu o tumoră hepatică ce trebuie rezecată, știm că ficatul se regenerează, dar un ficat cirotic, un ficat gras, se regenerează mai greu decât unul normal, iar la un moment dat toate vor conta“, a conchis Dragoș Romanescu, doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generala in Spitalul Clinic SANADOR.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Cum funcționează Centrul Integrat de Excelență în Boli Hepatice de la SANADOR. Dragoș Romanescu: A fost creat după modelul centrelor din Vest

Românii ajung la spital în stadii avansate de boală. Dragoș Romanescu (Sanador): Oamenii trebuie să știe de existența acestui centru

Dragoș Romanescu, medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre pacienții care se confruntă cu probleme hepatice grave și care, de cele mai multe ori, pierd timp în tratarea acestora:

„În cazul cancerelor, cum sunt depistate?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu, adăugând că „din păcate, pacienții vin în stadii avansate de multe ori“.

„Poate că rolul emisiunilor medicale nu este numai înțelegerea de către pacient a actului medical, da și colegii noștri, care sunt primii care descoperă boala, trebuie să știe, până la urmă, unde să îndrume acest pacient. Contează foarte mult ca pacientul să ajungă într-un timp util într-un centru care se ocupă cu așa ceva“, a spus Dragoș Romanescu.

„Adică se pierde timp? Îl trimite la un spital județean sau municipal, de acolo i se mai fac investigații o săptămână...?“, a întrebat Val Vâlcu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel