Consumul de opiacee în rândul soldaților americani este în creștere

Potrivit rapoartelor de investigație ale Armatei SUA, consumul de heroină, morfină sau alte opiacee în rândul soldaților americani înregistrează o creștere alarmantă.  Documentele relevă că au fost investigate 56 de soldați americani, inclusiv cei opt care au murit în timpul misiunii din Afganistan, în 2010 și 2011, din cauza unor supradoze, informează CNN.

Potrivit statisticilor militare americane, se pare că a crescut consumul de heroină în rândul Armatei SUA, dacă se are în vedere că, în 2002, erau cunoscute 10 cazuri, pentru ca, în 2010, să fie investigate 116 cazuri.

Oficialii din armată nu au răspuns la întrebările jurnaliştilor pe acest subiect, prezentat sâmbătă.

Consumul de droguri, se arată în material, are loc într-o țară care se estimează că furnizează mai mult de 90% din toată cantitatea de opiacee la nivel mondial, mare parte din câștiguri fiind folosite pentru susținerea luptelor talibanilor, după cum afirmă un raport al ONU din 2009.

SUA au 89.000 de soldaţi în Afganistan, iar numărul victimelor, înregistrate în războiul declanșat din 11 septembrie 2001, se ridică la 1.850, inclusiv 82 în anul 2012, potrivit cifrelor oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel