Consumatorii de produse etnobotanice, înregistraţi într-o bază de date a Primăriei Sectorului 2

Etnobotanice
Etnobotanice

Primăria Sectorului 2 înregistrează într-o bază de date consumatorii de produse etnobotanice, într-o săptămână fiind introduse în această evidenţă peste 200 de persoane, dintre care 11 minori.

Cele 200 de persoane înregistrate în baza de date a Primăriei Sectorului 2 sunt din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Constanţa. Acesta au fost legitimate şi identificate în apropierea magazinelor de vise, în acţiunea de descurajare a consumului de substanţe etnobotanice, potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 2.0

„Atât ziua, cât şi în mod special noaptea, patrulele Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 supraveghează aceste spaţii comerciale pentru descurajarea celor care doresc să le deschidă, dar şi a consumatorilor care sunt legitimaţi şi introduşi în baza de date ce se întocmeşte în acest sens. Nu mai puţin de 11 minori potenţiali consumatori de produse etnobotanice, din care cel mai mic are vârsta de 16 ani, figurează în baza de date“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 2, citat de Mediafax.

Pe baza datelor obţinute, lucrătorii Poliţiei Locale au anunţat părinţii minorilor despre faptul că aceştia ar consuma substanţe etnobotanice. Lista consumatorilor de substanţe etnobotanice va fi anexată la un proiect de act normativ la care lucrează primarul Sectorului 2 privind interzicerea comercializării de produse etnobotanice, a precizat sursa citată. Primăria Sectorului 2 anunţa, în 9 februarie, că toate cele 33 magazinele care comercializează substanţe etnobotanice au fost închise.

Magazinele din Capitală care vând produse etnobotanice şi halucinogene la o distanţă mai mică de 1,5 kilometri de şcoli, cămine, biblioteci, tabere şcolare, biserici, spitale şi gări au fost interzise, în urma unei decizii din 17 decembrie a CGMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel