Consumă, zilnic, câte o linguriță de miere: iată ce se va întâmpla cu organismul tău

Consumă, zilnic, câte o linguriță de miere, iată ce se va întâmpla cu organismul tău. Sursa foto: freepik.com
Consumă, zilnic, câte o linguriță de miere, iată ce se va întâmpla cu organismul tău. Sursa foto: freepik.com

Mierea este un produs minunat care nu doar că înlocuiește zahărul, dar aduce beneficii mari  organismului.

Mierea este folosită de mii de ani, așa cum demonstrează o pictură rupestră veche de 8.000 de ani găsită în Spania. 

După ce vei introduce acest produs în dietă, vor începe să apară schimbări pozitive în organism. Poți consuma miere zilnic și în cantități nelimitate. 

Vei avea mai multă energie. Mierea este un plus grozav pentru micul dejun sau înainte de antrenament. Pentru mai multă energie ai nevoie de glucoză, care este conținută în miere. În același timp, nivelul de zahăr din organism nu crește, deoarece glucoza intră în sânge în cantități minime.

Semințele de dovleac, utile pentru prevenirea unor boli periculoase: include-le chiar azi în meniul tău

Te vei recupera mai repede după un efort sportiv. Mierea este, de asemenea, o alegere excelentă și după un antrenament. Din cauza stresului, organismul are nevoie și de glucoză suplimentară pentru a-și reveni. Cert este că mușchii caută rezerve de glicogen pentru recuperarea lor. Zahărul nu este bun pentru asta, dar mierea este ceea ce ai nevoie.

Îmbunătățește tractul digestiv.  O lingură de miere este mai benefică decât orice medicament pentru îmbunătățirea funcționării tractului gastrointestinal. Acest produs restabilește stomacul și intestinele după o intoxicație, elimină gazele, vindecă ulcerul și normalizează echilibrul acid. Pentru a spori efectul, amestecă mierea cu suc de lămâie și puțină scorțișoară. O astfel de băutură poate ameliora durerile de stomac. Enzimele din miere susțin sănătatea intestinală, care la rândul său are un efect benefic asupra altor organe.

Beneficiile merelor verzi pentru sănătate, pe care nu toată lumea le cunoaște. Ferește-te de eventualele contraindicații

Îmbunătățește somnul. Experții recomandă să nu consumați dulciuri înainte de culcare. Acest lucru nu se aplică mierii. Pentru a rezolva problemele asociate somnului și odihnei, corpul uman are nevoie și de energie. Inima ar trebui să bată uniform în timpul somnului, iar acest lucru este facilitat de miere. Dacă iei o lingură de miere înainte de culcare, vei adormi mai repede și vei dormi mai bine. Mierea conține melatonină, care este responsabilă pentru o odihnă bună.

Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă

Îmbunătățește activitatea creierului. Numeroase studii au arătat că un consum regulat de miere reduce stresul oxidativ din creier. Ca rezultat, memoria și concentrarea se îmbunătățesc. Un studiu al compoziției chimice a mierii a arătat că mierea contribuie la dezvoltarea deplină a sistemului nervos central al copiilor.

Promovează pierderea în greutate. Dacă zahărul este un produs rafinat, care conține calorii goale, atunci mierea conține vitamine, minerale, aminoacizi și enzime. Se știe că înlocuirea zahărului cu miere poate scădea nivelul trigliceridelor și poate accelera metabolismul.

Șapte alimente, bogate în magneziu, fac minuni pentru sănătatea inimii. Consumă-le și tu

Înlocuiește multe medicamente. Proprietățile antiseptice, antibacteriene și antiinflamatoare ale mierii o transformă într-un remediu excelent atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern. Antioxidanții ajută la vindecarea rănilor, a arsurilor și pot reduce cicatricile.

Datorită proprietăților sale antibacteriene, mierea este eficientă în tratarea acneei: produsul absoarbe excesul de grăsime subcutanată și reglează echilibrul de umiditate al pielii. Mierea ajută la eliminarea proceselor inflamatorii și vindecă crăpăturile care apar pe buze în zilele geroase.

Semințele de chia, pline de numeroși nutrienți. Ce întâmplă dacă vei lua câte o lingură în fiecare zi

Reduce nivelul de colesterol. Mierea nu conține colesterol și se crede că produsul este capabil să scadă nivelul de colesterol rău din organism. Dacă vei consuma, zilnic, miere, atunci conținutul de colesterol bun va fi mai mare.

Combate astmul. Mierea este folosită în tratamentul durerilor de gât și a altor boli ale gâtului. De asemenea, poate ajuta la reducerea simptomelor de astm. Studiile au arătat că două lingurițe de miere consumate înainte de culcare vor ameliora inflamația din tractul respirator și va elimina mucusul care îngreunează respirația. Consumă zilnic miere în loc de zahăr și vei rămâne sănătos în orice perioadă a anului!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel