Consultări la Cotroceni. Minoritățile naționale: Am cerut eliminarea completă!

Minoritățile-naționale-consultări-cu-Iohannis
Minoritățile-naționale-consultări-cu-Iohannis

Minoritățile naționale au făcut declarații după consultările cu președintele României, Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni.

Am avut discuția cu președintele. Încă din 2003, am cerut eliminarea completă a OUG ca instrument. Considerăm că ele trebuie să rămână doar pentru cazurile de calamități, stare de război. Dacă există voința politică ca o lege să treacă prin Parlament, acest lucru se poate întâmpla foarte repede. Nu e nevoie neapărat de o ordonanță de urgență. Dorim ca domeniile de legiferare să le restrângem mai mult decât au fost solicitate în cadrul referendumului la subiecte de genul acesta. a spus Varujan Pambuccian.

Toată lumea este de acord cu ce s-a votat. Rămâne de văzut cum arată textul constituțional efectiv. Susținem demersul președintelui României. Sigur că noi am mai propus câteva lucruri pe care le-am propus în 2003 la revizuirea Constituției cu moțiunea de cenzură constructivă, formule care sunt practicate în alte țări. Însă, nu vreau să amestec propunerile noastre cu cele două revizuiri ale Constituției la care am participat, cu aceste chestiuni punctuale. Am mai ridicat și chestiunea neimpozitării programatorilor. Acolo este o chestiune lungă de discutat. Sunt multe argumente ca sistemul actual să rămână, probabil, încă 10 ani când această meserie se va diminua foarte mult ca pondere a forței de muncă ocupate. a spus Varujan Pambuccian.

Nu am discutat când să aibă loc un nou referendum. a precizat Varujan Pambuccian.

Consultările cu partidele au început la ora 11,00 cu delegaţia PMP, de la ora 12,00 a sosit delegaţia ALDE, iar de la ora 14,00 e programată întâlnirea cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi de la 15,00 - delegaţia PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis se consultă, astăzi, la Palatul Cotroceni, pentru stabilirea 'direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai', cu reprezentanţii PMP, ALDE, ai grupului parlamentar Pro Europa, ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi ai PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel