Construită în 180 de ani, catedrala Notre Dame făcută scrum în câteva ore

Eduard Pascu / 15 apr 2019 / 21:29 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Incendiul de la Catedrala Notre Dame a mistuit în întregime acoperișul. Catedrala are o istorie de 900 de ani iar construcția a durat 180 de ani. 

Catedrala Notre Dame din Paris este cel mai popular monument al Franței fiind chiar mai căutat decât Turnul Eiffel. Catedrala nu este nici cea mai mare, cea mai înaltă sau cea mai veche catedrală din lume, dar este una dintre cele mai frumoase. Construită în stil gotic domină nu doar râul Sena, cât și istoria Franței. Se pune că pe locul în care a fost construită catedrala în Antichitate, romanii au ridicat un templu dedicat lui Jupiter.

În plus, aici a fost construită și o bazilică închinată Sfântului Ștefan. Cel care a propus ridicarea unei astfel de catedrale a fost Maurice de Sully, episcop de Paris acum 900 de ani. Construcția catedralei a durat aproximativ 180 de ani. În anul 1790, catedrala Notre Dame a fost victima Revoluției franceze, când o bună parte din icoane au fost distruse. Tot în acea vreme, două dintre cele trei clopote de la catedrala Notre Dame au devenit faimoase prin carea Cocoșatul de la Notre Dame, care au fost distruse. Singurul care a scăpat a fost marele clopot Emmanuel, care poate fi auzit și azi, din când în când. În secolul XIX, monumentul a fost restaurat de unul dintre cei mai faimoși arhitecți ai Franței.
Catedrala Notre Dame din Paris este chintesența artei franceze medievale, fiind un simbol al istoriei religioase a Franței.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24