Constructorii de la Mioveni au manifestat pentru construirea unei autostrăzi

proteste mioveni
proteste mioveni

Premieră în România. Câteva mii de sindicaliști de pe platforma  de la Mioveni au protestat, miercuri, pentru construirea autostrăzii Pitești-Sibiu.  În schimb, ministrul Dan Șova a postat un anunț pe blog menit să liniștească "apele" constructorilor de autoturisme de la Mioveni.

Potrivit organizatorilor, în Piața Centrală a orașului s-au aflat aproape 10.000 de persoane, atât angajați de la Dacia și societățile furnizoare, cât și reprezentanți ai unor sindicate afiliate Blocului Național Sindical, informează Agerpres.

Protestatarii au scandat "Unitate!" "Jos Guvernul!" și "Jos Băsescu!".

 "De ce 'Jos Guvernul'? Dacă ar fi avut un dram de patriotism cei care formează astăzi Guvernul, nu eram în piață să le spunem să facă autostrada Sibiu-Pitești, care este punctul de legătură între Viena și Constanța. (...) De ce 'Jos Băsescu'? Pentru că a transformat salariații în sclavi, a modificat Codul muncii în interesul altora, nu al cetățenilor României", a susținut liderul Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, care le-a cerut protestatarilor să rămână uniți.

 "Mitingul acesta să-l numim miting pentru viitorul nostru, pentru viitorul României. (...) Trebuie să fim uniți. Ei sunt conștienți de forța noastră, noi nu suntem conștienți de forța pe care o avem. (...) Cred din tot sufletul că guvernanții nu vor neglija o asemenea manifestare", a spus viceliderul  Ion Iordache.

El a atras atenția asupra riscului ca investitorii puternici să plece din România dacă nu se rezolvă urgent problemele legate de infrastructura de transport și a anunțat că, dacă săptămâna viitoare nu vor începe discuții pe tema autostrăzii Pitești-Sibiu, Sindicatul Automobile Dacia va continua protestele.

 Cum a răspuns Dan Șova, propunerea lui Ponta pentru Ministerul Transporturilor 

Dan Şova a postat, miercuri, pe blog un răspuns pentru sindicaliştii de la Automobile Dacia, dând asigurări că “Sibiu-Piteşti se face”.

“Sibiu – Piteşti se face. Nu este în concurenţă în niciun caz cu tronsonul Sibiu – Braşov pentru bunul şi simplul motiv că Sibiu – Piteşti este finanţat din fonduri de coeziune şi Sibiu – Braşov este finanţat din fonduri de dezvoltare regională. Au surse de finanţare diferite, nu se află în competiţie, aşa cum în mod greşit s-a reţinut în spaţiul public”,

Şova a adăugat că luni au fost declanşate la CNADNR procedurile pentru selecţia consultantului pentru a realiza studiul de fezabilitate, procedurile urmând să dureze maximum 6 luni, cu tot cu eventuale contestaţii.

Pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu – Piteşti există o sumă de 28 de milioane de euro pusă la dispoziţie de Comisia Europeană în alocarea 2007 – 2013.

Ministrul propus pentru Transporturi a calculat că, în 24 de luni, ar putea începe lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti.

“După ce se termină studiul de fezabilitate în 12 luni, urmează procedurile de aprobare a lui, se va începe licitaţia pentru atribuirea de lucrări care va dura 6 luni. Dacă punem 6 luni acum, 12 şi cu 6, în cel mai bun caz, în 24 de luni se pot începe lucrările pe Sibiu – Piteşti”, a arătat el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel