Construcţii Sectorul 5, control al poliţiei. Dosare penale

Mihai Ciobanu / 14 sep 2018 / 13:37 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Controale ale poliţiei în Sectorul 5, la şase imobile în construcţie sau finalizate.

Poliţiştii bucureşteni au verificat în sectorul 5 şase imobile în construcţie sau finalizate, având destinaţia locuinţe colective tip bloc, urmărindu-se existenţa şi respectarea prevederilor autorizaţiei de construire, precum şi încheierea contractelor individuale de muncă pentru persoanele care desfăşoară activităţi lucrative în acele locuri, fiind întocmite dosare penale. 

Potrivit unui comunicat al DGPMB, joi, ofiţeri de poliţie ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5, împreună cu poliţişti din Secţiile 17, 19 şi 24, au verificat şase imobile în construcţie sau finalizate, având destinaţia locuinţe colective tip bloc, aflate pe raza de competenţă, urmărindu-se existenţa şi respectarea prevederilor autorizaţiei de construire, precum şi încheierea contractelor individuale de muncă pentru persoanele care desfăşoară activităţi lucrative la respectivele locaţii. 

Ce au găsit poliţiştii

În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate trei imobile având destinaţia locuinţe colective tip bloc, fiecare cu câte 30 de apartamente, acestea fiind locuite de către diferite persoane fizice cu care proprietarul a încheiat promisiuni de vânzare-cumpărare. Din verificările efectuate a rezultat faptul că există autorizaţie de construire şi recepţie la terminarea lucrărilor doar pentru un imobil din cele trei, precizează sursa citată. 

Astfel, având în vedere cele constatate, şi anume lipsa autorizaţiilor de construire pentru două blocuri, precum şi sumele de bani încasate de către proprietar în baza promisiunilor de vânzare-cumpărare pentru apartamentele din aceste imobile, a fost întocmit un dosar penal. 

Lucrări fără autorizaţie

De asemenea, a fost identificat un teren în suprafaţă de peste 500 mp, pe care se construia un imobil, constatându-se că proprietarii efectuează lucrări de construcţii, respectiv supraetajarea cu 1 etaj, fără a avea autorizaţie de construire, urmând a avea destinaţia clădire de birouri, se arată în comunicat. 

În acest caz, reprezentanţii Primăriei Sectorului 5, pe 2 iulie, au constatat faptul că la adresa în cauză se efectuează lucrări fără autorizaţie, motiv pentru care a fost aplicată o sancţiune contravenţională şi s-a dispus sistarea lucrărilor. Având în vedere faptul că s-a constatat continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, a fost întocmit dosar penal. 

Ceretări pentru evaziune fiscală

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi de executarea fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul inspectorilor din cadrul Inspectoratului Regional în Construcţii Bucureşti-Ilfov şi al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22