EXCLUSIV  Construcții ILEGALE pe litoralul românesc. Marius Marinescu: Nici Ceauşescu nu şi-a permis aşa ceva!

Mamaia
Mamaia

Marius Marinescu, preşedintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, atrage atenţia asupra unui fenomen care ia amploare pe litoralul românesc.

Vorbim despre clădirile - hoteluri sau restaurante - care se construiesc pe plajă sau în zona dintre plajă şi stradă.

"Zeci de hoteluri de lux şi restaurante s-au construit ilegal pe plajele din Mamaia şi de pe tot litoralul. O afacere de sute de milioane de euro. Reţeta: băieţii deştepţi închiriază o bucată de plajă pentru o construcţie provizorie, după care ridică o construcţie din beton. În circa doi-trei ani, băieţii deştepţi îşi recuperează investiţia şi merg pe profit. Este un model bine ştiut. Şi în Grecia se practică lucrul acesta, am întâlnit în insula Rhodos un exemplu de genul acesta. 

De ce spun că sunt hoteluri şi restaurante fantomă? Pentru că aceşti mastodonţi construiţi pe nisip nu au autorizaţie definitivă de construire, nu au cadastru, nu sunt recepţionate, nu se plăteşte impozit pe clădire şi, din punct de vedere juridic, nu există", declară Marius Marinescu, preşedintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului în exclusivitate pentru DC News. 

Nu şi-au permis acest lucru nici Regina Maria, nici Nicolae Ceauşescu

"În 2019, FPAM a depus o plângere penală in rem la Parchetul de pe lângă ÎCCJ pe această temă. La plângerea penală a fost ataşat şi un filmuleţ cu construcţiile de pe plajă. Ancheta este în curs şi sperăm că instanţa va dispune demolarea clădirilor şi aducerea terenului la starea iniţială. Plajele au destinaţie de locuri de relaxare, agrement, balneo-terapeutic. Pe de altă parte, au un rol strategic: în caz de război sunt transformate în front de apărare. Nu au ce căuta acolo construcţiile civile. 

Nici măcar Regina Maria nu şi-a permis acest lucru, când a construit palatul din Mamaia. La fel, nici Nicolae Ceauşescu nu şi-a permis, în 1968, când a dispus construirea vilelor de la Neptun, în frunte cu vila Nufărul în care a locuit el şi acum este folosită de Klaus Iohannis, să le ridice pe plajă. Acestea se află la peste 100 de metri de plajă", a mai declarat Marius Marinescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel