Constantin Tănase, jurnalist din Republica Moldova, a murit

Jurnalistul Constantin Tănase din Republica Moldova a murit. 

Constantin Tănase era fondatorul, directorul şi editorialistul ziarului Timpul. Lingvist, doctor în filologie, Constantin Tănase încă sub puterea sovietică a cultivat dragostea pentru limba maternă. În anii mişcării pro-independenţă, a publicat o serie de articole de răsunet prin care a contribuit la deşteptarea naţională a basarabenilor, scrie deschide.md, care a dat și vestea morții jurnalistului. Avea 65 de ani. 

Jurnalistul Constantin Tănase a devenit ziarist profesionist la mijlocul anilor '90 când a preluat conducerea unui cotidian național, "Flux" unde s-au format ziariști importanți, în prezent, în mass-media moldovenească. Ulterior, jurnalistul a fondat ziarul "Timpul", ziar neafiliat politic, împreună cu echipa sa de la ziarul "Flux". 

O decizie BEC poate duce la o fraudă uriașă. MAE: Risc serios

Constantin Tănase a editat volumele de publicistică "Ochiul lui Esop" (2000), "Patria vuinda" (2001), "Hoții de mituri" (2004) și "Blestemul de a fi" (2009). În 2004, a fost decorat cu Ordinul Național Steaua României în gradul de comandor, iar în 2014 cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofiţer.

Este laureat al Premiului Național în domeniul jurnalismului. În 12 iunie, Constantin Tănase și-a lansat la București cea mai recentă carte apărută de sub tipar -"Groapa cu lei", iar pe 15 iunie, la invitația conaționalilor, și-a prezentat volumul în localitatea Altea, Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel