Constantin Stroe a murit. Ce vor autoritățile argeșene să facă în ziua înmormântării

Autorităţile din Argeş intenţionează să declare doliu judeţean pe 20 decembrie, când urmează să fie înmormântat fostul director general al Dacia, Constantin Stroe, decedat în urma unui atac cerebral.

"Luni, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Argeş, preşedintele Dan Manu va propune ca ziua de marţi, 20.12.2016, ziua funeraliilor celui care a fost dr. ing. Constantin Stroe, să fie declarată zi de doliu judeţean", se precizează într-un comunicat transmis duminică de Biroul de presă al CJ Argeş.

Trupul neinsufletit al lui Constantin Stroe va fi depus, luni dimineata, la capela Bisericii Sf. Vineri din Pitesti, astfel ca toti cei care doresc sa isi ia ramas bun o pot face incepand chiar din dimineata zilei de luni, pana marti, 20 decembrie, cand va avea loc inmormantarea acestuia.

Conducerea CJ Argeş a deplâns, într-un mesaj transmis anterior, decesul fostului director general al Dacia, Constantin Stroe.

"Om de o inestimabilă valoare, Constantin Stroe s-a confundat pe tot parcursul vieţii cu destinele automobilului românesc şi implicit cu cel al judeţului Argeş. Cetăţean de onoare al Argeşului şi membru al Comitetului de Excelenţă al judeţului, Constantin Stroe a reprezentat cu mândrie şi onoare Argeşul, atât în ţară, cât şi peste hotare. Fost director general al Uzinei Dacia, Constantin Stroe a fost pe tot parcursul vieţii un exemplu demn de urmat pentru toţi colaboratorii şi nu numai. Doctor în ştiinţe tehnice, decorat de către statul român cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler şi decorat de către statul francez cu distincţia Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare, Constantin Stroe a fost cel care a dus marca Dacia la stadiul de perfecţiune şi a făcut ca numele judeţului Argeş să fie rostit cu respect în întreaga lume", se arată într-un comunicat al CJ Argeş.

[citeste si]

Constantin Stroe s-a născut pe 24 martie 1942 la Hulubeşti, în judeţul Dâmboviţa.

În 1967, după ce a absolvit Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, s-a angajat ca inginer la uzina Mecanică Teleajen. Un an mai târziu s-a alăturat nou-înfiinţatei Întreprinderi de Autoturisme Piteşti, unde a fost pe rând, inginer, şef Secţie şi inginer Şef Fabrică.

În anul 1982 a devenit director Tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Piteşti, iar în 1989 a preluat responsabilităţile de director al Întreprinderii de Autoturisme Timişoara.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 până în septembrie 2002, a ocupat poziţia de director general al Automobile Dacia. În paralel, a reprezentat industria românească de profil ca preşedinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA) şi membru in comitetul Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Ulterior, Constantin Stroe a fost vice-preşedinte al consiliilor de administraţie de la Automobile Dacia şi Renault Technologie Roumanie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel